У МОЗ запрошують українців взяти участь у випробуваннях ліків від COVID-19

У МОЗ запрошують українців взяти участь у випробуваннях ліків від COVID-19
Читать на русском

В Україні схвалено проведення 31 клінічного дослідження.

Міністерство охорони здоров'я нагадують, що українці можуть взяти участь в клінічних дослідженнях препаратів від COVID-19. Про це APnews повідомляє з посиланням на прес-центр МОЗ.

"Лікарські засоби від COVID-19, викликаного коронавірусом SARS-CoV-2, зараз проходять клінічні дослідження в усьому світі. До випробувань цих препаратів можуть приєднатися і бажаючі українці", - повідомляють представники МОЗ.

На сьогодні в Україні можна взяти участь в 31-му такому дослідженні. Їх перелік можна знайти на сайті Державного експертного центру МОЗ за профілем випробування "COVID-19". Також там зазначають, що такі випробування вкрай важливі, бо саме на їх основі приймається рішення про можливість їх медичного застосування.

В Україні найчастіше проводяться клінічні дослідження III фази, до яких залучають тисячі пацієнтів для підтвердження ефективності та безпечності лікарського засобу, необхідного дозування, збору інформації про реакцію. Детальніше про клінічні дослідження можна дізнатися на сайті МОЗ - там вказується назва дослідження, місце проведення, назва і країна організатора, а також перелік лікарських засобів, їх форма і дозування.

Раніше APnews повідомляв, що міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко назвав умову, за якої навесні в Україні можна буде уникнути карантину. Зрозуміло, ця умова прямо пов'язане з імунізацією.

Новини партнерів

Чотири області України можуть опинитися у "червоній" зоні вже за два тижні – МОЗ
Не останній літак. Афганістан хочуть покинути ще 100 українців

Найпопулярніше за тиждень