У МОЗ розповіли про умови для введення жорсткого локдауна в Україні восени

У МОЗ розповіли про умови для введення жорсткого локдауна в Україні восени
Читать на русском

У кількох областях в Україні вже склалася загрозлива ситуація.

Жорсткий локдаун в Україні можуть ввести вже восени. Про це заявив головний санітарний лікар України Ігор Кузин. Зараз ситуація з рівнем захворюваності спокійна, але кілька областей вже наблизилися до небезпечної позначки.

Про це APnews повідомляє з посиланням на інтерв'ю чиновника "Українській правді".

У будь-якому випадку жорсткість карантинних обмежень буде прямо залежати від темпів вакцинації, зазначив Кузин. Багато країн вже показали, що при достатньому рівні охоплення вакцинацією можна або зовсім скасувати карантинні обмеження, або значно скоротити летальність і навіть захворюваність. Саме тому варто до останнього користуватися спокійною ситуацією в країні, щоб прищепити якомога більше людей.

"Зараз ми використовуємо адаптивний карантин, який працює за фіксованим показниками. У нас є загальна умова: якщо в двох або більше регіонах протягом певного часу перевищені два або більше показників, то Україна буде переходити на наступний епідрівень - тобто жовтий, помаранчевий або навіть червоний. Тому все залежить від того, як швидко буде завершена вакцинація груп ризику і загального населення і яка кількість випадків захворювань буде реєструватися", - заявив Кузін.

Кілька областей в Україні вже зараз демонструють "загрозливу тенденцію" по захворюваності COVID-19. Йдеться про Київ, а також про Луганську та Харківську області.

При цьому раніше той же Кузін відзначав, що ефективність вакцин проти штаму "Дельта" нижче, ніж проти інших. Також APnews вже повідомляв, що навіть щеплені від COVID-19 можуть заражати штамом "Дельта" інших.

Новини партнерів

«Це розумові вправи»: Корнієнко виправдав Арахамію за «шантаж усього світу ядерною зброєю»
Україна дозволила авіакомпанії Wizz Air літати в Сімферопольському районі над Чорним морем

Найпопулярніше за тиждень