У МОЗ розповіли, де українці можуть отримати міжнародний сертифікат про вакцинацію

У МОЗ розповіли, де українці можуть отримати міжнародний сертифікат про вакцинацію
Читать на русском

Правда, поки що документ доступний тільки в паперовому вигляді.

Міжнародний сертифікат про вакцинацію жителі України можуть отримати вже зараз, але тільки в паперовому вигляді. Про це APnews повідомляє з посиланням на заяву міністра охорони здоров'я Віктора Ляшка в ефірі одного з телеканалів.

За словами глави МОЗ, сертифікат буде мати і паперову, і електронну форми. Однак зараз Україна має можливість видавати такі сертифікати тільки в паперовій формі - але вони все одно будуть прийматися країнами ЄС.

"Деякі країни, в тому числі країни ЄС прийняли рішення про введення електронних сертифікатів, і в ЄС прописані технічні вимоги до цього сертифікату. Водночас в позиції Євросоюзу є примітка, яка говорить, що крім цифрових сертифікатів, країни-члени ЄС можуть використовувати і паперову форму. Для цього має бути підписана угода між країнами про визнання цих сертифікатів у вигляді обміну нотами, який проводять дипломати", - заявив Ляшко.

Отримати сертифікат про вакцинацію може будь-яка людина, який зробив два щеплення. Для цього йому необхідно звернутися до сімейного лікаря. Такий документ буде визнаватися тими країнами, які визнають міжнародні сертифікати про вакцинації.

Раніше APnews повідомляв, що в Україні планують скоротити частину COVID-лікарень. Таке рішення дозволить відновити планові операції в країні.

Новини партнерів

Україна забезпечена вакцинами від COVID-19 на червень, - Ляшко
Українців попередили про перебої з видачею водійських посвідчень

Найпопулярніше за тиждень