У МОЗ пояснили, навіщо Україні новий план по вакцинації населення

У МОЗ пояснили, навіщо Україні новий план по вакцинації населення
Читать на русском

Максим Степанова вказав, що в новому плані вакцинації буде передбачено кількість вакцинованих по місяцях

Новий Національний план вакцинації повинен підняти питання про щеплення на вищий рівень в Україні. Про це повідомляє APnews з посиланням на заяву міністра охорони здоров'я Максима Степанова в ефірі програми "Свобода слова" на каналі ICTV.

За його словами, по всій території України діє так звана Дорожня карта вакцинації, яка має на увазі п'ять етапів вакцинації населення від COVID-19. Крім того, на засіданні РНБО було прийнято рішення про ще один Національний план вакцинації, який повинен підняти питання вакцинації на вищий рівень.

"Це навпаки порушення питання вакцинації на вищий рівень, з приєднанням туди інших міністерств, наприклад МЗС, як міністерства, яке буде зараз максимально допомагати в отриманні та доставці вакцин в Україні, так і ОДА, органів місцевого самоврядування", - пояснив Степанов.

Також він вказав, що в новому плані вакцинації буде передбачено кількість вакцинованих по місяцях, тому що до кінця поточного року необхідно прищепити більшу частину населення для формування колективного імунітету.

Як раніше повідомляв APnews, президент Володимир Зеленський підписав указ про створення Національного плану вакцинації від коронавірусу більшості дорослого населення країни. Українці повинні отримати щеплення до кінця грудня 2021 року.

Новини партнерів

У Києві та ще трьох областях ситуація з COVID на межі критичної - Степанов
В Запорізькій області офіційно скасували російську мову як регіональну

Найпопулярніше за тиждень