У МОЗ пояснили, чому всім необхідно носити маски та хто частіше помирає від інфекції

У МОЗ пояснили, чому всім необхідно носити маски та хто частіше помирає від інфекції
Читать на русском

У МОЗ зазначили, що на смертність від коронавірусної хвороби найбільше впливають супутні захворювання і вік

У Міністерстві охорони здоров'я пояснили, чому зобов'язали всіх носити маски. Про це APNews повідомляє з посиланням на заяву головного санітарного лікаря Віктора Ляшка 2 квітня.

«Ми розуміємо, що маска не захищає людину. Але коли є маска, то виділення біологічного матеріалу, який може містити збудник, зменшується, і не сягає півтора метри, а може виділятися не більше ніж на 10-15 сантиметрів», - зазначив Ляшко.

Він пояснив, що в разі недотримання соціальної ізоляції маска на обличчі інфікованої людини, у якої, можливо, навіть немає симптомів, знижує ризики зараження інших. Також зазначив, що на нинішньому етапі всіх людей розглядають як потенційно інфікованих.

"Тому ми закликаємо всіх носити маски", - заявив лікар.

Також на брифінгу зазначили, що станом на 2 квітня в Україні зафіксували 20 смертей від коронавірусу. Ляшко заявив, що серед померлих - 15 жінок і 5 чоловіків. Всі вони - люди старше 50 років.

"Майже всі померлі (88%) мали тяжкі серцево-судинні захворювання, цукровий діабет, новоутворення, захворювання нирок і легень. Тому можна зробити висновок, що вік і наявність супутніх захворювань виявилися основними причинами смертності серед пацієнтів з Covid-19", - розповів лікар.

APNews повідомляв, що в ЗСУ зареєстрували перший випадок коронавірусу. Відомо, що вірусом Covid-2019 заразилася жінка - лікар військового госпіталю.

У МОЗ пояснили, чому всім необхідно носити маски та хто частіше помирає від інфекції

Новини партнерів

У Києві від коронавірусу померла перша людина
Дніпро готується до найгіршого: викопали вже 600 могил для жертв коронавірусу

Найпопулярніше за тиждень