У МОЗ пояснили, чому в Україні новонароджені діти залишилися без щеплення проти туберкульозу

У МОЗ пояснили, чому в Україні новонароджені діти залишилися без щеплення проти туберкульозу
Читать на русском

Максим Степанов зазначив, що дітям, які не отримали щеплення, необхідно вакцинувати

Дитячий фонд ООН поставить в Україну поставить вакцини проти туберкульозу протягом 7-10 днів. Про це повідомляє APnews з посиланням на заяву міністра охорони здоров'я Максима Степанова в ефірі телеканалу Україна 24.

"У вакцини БЦЖ 31 січня закінчилася реєстрація та термін придатності. Ми ще минулого року у вересні або серпні, розуміючи, що закінчується термін, замовили ЮНІСЕФ дозакупи вакцини за кошти 2018 року, попередили, що вакцини нам потрібні в грудні", - розповів міністр.

При цьому він вказав, що "за останньою інформацією вакцина БЦЖ буде скоро поставлена".

"Ми очікуємо цю вакцину, і ЮНІСЕФ дав підтвердження того, що вакцина приїде в країну через 7-10 днів", - заявив Степанов.

Крім того, він запевнив, що "всі діти, яким не було зроблено щеплення, поставлені на облік, їм потрібно буде зробити вакцину БЦЖ обов'язково".

"Це просто форс-мажор, який виник у ЮНІСЕФ. Я був впевнений, що ніяких проблем у ЮНІСЕФ не буде. Ми традиційно працюємо з ЮНІСЕФ, але будемо вносити якісь зміни в наші договори, тому що це дуже важливо. Всі інші вакцини в країні є", - підсумував глава МОЗ.

Як раніше повідомляв APnews, планова вакцинація в 2020 році в Україні охопила 80% від загального числа українців, яким потрібна була щеплення, попри пандемію COVID-19.

Новини партнерів

У Житомирі закрили школу через спалах гострої кишкової інфекції у дітей
Мер Миколаєва пригрозив покаранням за відмову від COVID-щеплення

Найпопулярніше за тиждень