У МОЗ пік коронавірусу прогнозують на 17 квітня

У МОЗ пік коронавірусу прогнозують на 17 квітня
Читать на русском

МОЗ планує скасовувати карантинні заходи поетапно.

У Міністерстві охорони здоров’я прогнозують пік епідемії коронавірусу вже у п’ятницю, 17 квітня. Таку заяву в інтерв’ю LB.ua зробив головний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

Ляшко заявив, якщо українці будуть дотримуватись карантину, пік епідемії наступить на невисоких показниках.

«Очікується, що він буде 17-го квітня. Але динаміка може бути різна. Це новий вид збудника, він може повести себе несподівано. Зараз ми накладаємо наш сценарій на той сценарій, який був в європейських країнах, і чітко бачимо, що завдяки тому, що ввели превентивні заходи, від 100 до 1000 випадків ми йшли більше днів, ніж, наприклад, Італія. Від 1000 до 10 000 теж ідемо повільніше, побачимо, як дійдем», - зазначив головний санлікар.

Також заступник міністра охорони здоров'я пояснив, що для послаблення карантинних заходів в Україні має спостерігатися позитивна динаміка. МОЗ планує скасовувати карантинні заходи поетапно.

«Після піку, який прогнозується на 17 квітня, має бути стабільне зниження кількості нових випадків. Відміняти жорсткі карантинні заходи будемо поетапно, випускаючи людей на роботу, розпочинаючи проведення ЗНО. А для дітей до 9-11-го класу, я думаю, навчальний рік вже закінчився», - зазначив він.

Як повідомляв APnews раніше, спалах коронавірусу в Україні розвивається за оптимістичним сценарієм.

Новини партнерів

Великдень у Свято-Миколаївському храмі зустрінуть онлайн, однак після цього служителі будуть ходити по домівках і освячувати кошики
Кабмін на 2020 рік прогнозує падіння ВВП та девальвацію гривні

Найпопулярніше за тиждень