У МОН роз'яснили, чи будуть виші знижувати вартість оплати за контрактом через COVID-19

У МОН роз'яснили, чи будуть виші знижувати вартість оплати за контрактом через COVID-19
Ексклюзив
Читать на русском

У МОН зазначили, що вартість підготовки затверджується вишами.

Якщо виші надають освітні послуги в повному обсязі, то підстав для зменшення оплати за навчання немає. Про це у відповіді на запит APnews повідомили в міністерстві освіти та науки.

"У сфері управління МОН понад 160 вищих навчальних закладів, в яких навчаються студенти-контрактники. Вартість підготовки затверджується вишами, публікується на їх сайтах і закріплюється в договорі між студентом та установою. Оплата здійснюється за ті освітні послуги, установа вищої освіти надає студенту в незалежності від форми організації освітнього процесу. Таким чином, якщо послуга надається в повному обсязі, то відсутні підстави для зменшення плати", - йдеться в повідомленні.

При цьому у відомстві зазначили, що рівень прохідних балів для абітурієнтів залежать від держзамовлення та результатів ЗНО випускниками шкіл нинішнього року, тому поки рано говорити про зниження або підвищення необхідного для вступу до університету рівня балів.

Як раніше повідомляв APnews, у 2020 році на бюджетні місця в українські виші вступали 1329 студентів з ОРДЛО. Це трохи менше, ніж було минулого року.

Новини партнерів

Коронавірус з'явився в Італії раніше ніж в Китаї - дослідження
Майже через 2 місяці після трагічної катастрофи Ан-26 з курсантами - польоти студентів під забороною

Найпопулярніше за тиждень