У Мінсоцполітики уточнили, які витрати на суму 50000 гривень не вплинуть на призначення субсидій

У Мінсоцполітики уточнили, які витрати на суму 50000 гривень не вплинуть на призначення субсидій
Читать на русском

Нові правила нарахування субсидій вступили в силу з 1 травня.

Витрати на суму понад 50 тисяч гривень, якщо вони йдуть на оплату медичних послуг, навчання та подібних речей не вплинуть на призначення субсидії на оплату комунальних послуг.

Про це заявив заступник міністра соціальної політики Віталій Музиченко, передає APnews.

"Переглянуто критерії врахування деяких видатків громадян, які одноразово сягають 50 тис. гривень і більше. Зокрема, це придбання робіт, товарів і послуг, крім оплати комунальних послуг, оплати медичних послуг, оплати навчання. Ці витрати не враховуються при призначенні субсидії", - сказав Музиченко.

Однак, зазначив заступник міністра, враховується інформація про внески в статутні капітали організацій, купівлю корпоративних прав, купівлю дорогих речей, рухомого і нерухомого майна.

Також за новими критеріями будуть враховувати наявність у сім'ї субсидіанта двох автомобілів, яким не більше 15 років. При цьому автомобілі радянського виробництва враховуватись не будуть.

Як повідомляв APnews раніше, Кабмін затвердив постанову про посилення вимог при наданні житлових субсидій українцям. Також уряд ввів обмеження щодо наявності у субсидіантів другого житлового приміщення, другого транспортного засобу тощо.

Новини партнерів

Володимир Кличко хоче повернутися в бокс і побити рекорд Формана
ДБР завершило розслідування по справі екс-глави КСУ Тупицького

Найпопулярніше за тиждень