У Мінсоцполітики пояснили, як доставлятимуть пенсії українцям під час карантину

Пенсії
Читать на русском

За словами заступника міністра відомства, виплати пенсій будуть частковими.

Доставки і виплати пенсій українцям під час карантину, у зв’язку з поширенням коронавірусу, будуть частковими. Про це повідомив заступник голови Міністерства соціальної політики Віталій Музиченко.

За його словами, як і раніше, кошти нараховуватимуться на банківські картки, а частина пенсії буде доставляти Укрпошта.

"Ще одне питання, про яке ми сьогодні хотіли б поінформувати - це забезпечення соцзахисту населення, зокрема здійснення виплати і доставки пенсій і соціальних допомог, а також житлових субсидій", - зазначив Музиченко.

Повідомляється, що станом на понеділок, 16 березня, близько 2/3 одержувачів пенсій і соціальних допомог отримують її за допомогою перерахунку на банківські картки.

Зі слів Музиченка, ніяких змін у механізмах і строках отримання відповідних виплат не відбулося.

Також у відомстві закликали українців за можливості оплачувати комуналку через Інтернет.

"Звертаємося до рідних і близьких пенсіонерів, осіб похилого віку, маломобільних категорій населення з проханням допомогти вашим бабусям і дідусям, мамам і татам розібратися і оплатити комунальні послуги по можливості без відвідування закладів банків і відділень Укрпошти і зробити це за них. Хочемо звернути увагу, що для самотніх громадян, які перебувають на соціальному обслуговуванні в територіальних центрах соціального обслуговування, допомогу з оплатою рахунків за житлово-комунальні послуги нададуть соціальні працівники, які надають відповідні соціальні послуги таким громадянам", - наголосив заступник міністра.

Як повідомив APNews, Кабмін переніс індексацію пенсій на вересень.

Новини партнерів

Ніхто не буде забутий: в МЗС пообіцяли допомогти українцям, які не встигли повернутися в Україну
У Львові на карантин помістили 8 осіб: перевіряють на коронавірус COVID-19

Найпопулярніше за тиждень