У Мінсоцполітики хочуть "змінити філософію" виплати пенсії та збільшити її до 7000 грн

У Мінсоцполітики хочуть "змінити філософію" виплати пенсії та збільшити її до 7000 грн
Читать на русском

Нова філософія передбачає, що пенсійні кошти, накопичені за трудове життя, переходитимуть у спадщину.

У Мінсоцполітики заявили, що планують "змінити філософію" виплати пенсій. Глава міністерства Марина Лазебна стверджує, що розробила систему, по якій пенсії можна буде збільшити в 1,5-3 рази, а саме - з 3500 до 7000 гривень.

Про це APnews повідомляє з посиланням на прес-службу ОП.

"У підході до пенсійного забезпечення потрібно насамперед змінити філософію: не лише держава забезпечує людину, а й громадянин накопичує собі на пенсію. Міністр розробила систему, за якою не зростатиме дефіцит Пенсійного фонду, однак, за попередніми розрахунками, пенсії можна буде збільшити у 1,5-3 рази", - йдеться у повідомленні.

Нова філософія передбачає, що середня пенсія зросте до 7000 гривень. А пенсійні кошти, накопичені за трудове життя, переходитимуть у спадщину.

"Добре, якщо у людини нарешті з’явиться можливість мати альтернативні джерела отримання пенсійних виплат", – сказала Марина Лазебна.

Окремо було запропоновано нову систему боротьби з бідністю. Зокрема, йшлося про впровадження понять «домогосподарство» та «собівартість утримання господарства». У цьому аспекті розглядалася модель повернення частини податків годувальнику. Також йшлося про збільшення кількості робочих місць шляхом лібералізації трудового законодавства, підвищення середньої заробітної плати.

Раніше APnews писав, кому не перерахують пенсії у березні.

Новини партнерів

Двір усіяний склом: в Кропивницьком прогримів потужний вибух в житловій багатоповерхівці
У Києві дівчинка-підліток після уроку з малювання подзвонила мамі та вистрибнула з 18 поверху

Найпопулярніше за тиждень