У Мінську пояснили "перейменування" України, Польщі та Литви

У Мінську пояснили "перейменування" України, Польщі та Литви
Читать на русском

За словами Андрія Кривошеєва, таким чином хотіли нагадати про "славне минуле" країн

Україну, Польщу і Литву "перейменували" на державному телеканалі СТВ у відповідь на невизнання Олександра Лукашенка президентом Білорусі та, щоб нагадати про "славне минуле". Про це повідомляє APnews з посиланням на заяву глави державного Білоруського союзу журналістів Андрія Кривошеєва.

За його словами, назви країн за часів СРСР з приставкою "колишні", "підкреслювало спільну спадщину, час, коли в цих країнах створювалися ключові об'єкти промисловості, інфраструктура портів, доріг, житлових кварталів. Час, коли у нас було спільне соціальне і культурний простір".

Водночас він не заперечує, що таким чином "покарали" влади країн за невизнання перемоги на президентських виборах Лукашенко.

"Білорусам останнім часом дивно чути з боку близьких нам республік вкрай недружню риторику. Наприклад, заяви про визнання або невизнання, особливо в тих питаннях, які не стосуються, або не повинні стосуватися наших партнерів. Думаю, що такими ностальгічними титрами головні телеканали Білорусі вирішили достукатися до наших колег на заході та півдні", - заявив Кривошеєв.

Також, на його думку, влада України, Польщі та Литви почули посил.

Як раніше повідомляв APnews, в ефірі державного білоруського телеканалу "Столичне телебачення" (СТВ) ряд держав підписали назвою часів СРСР з приставкою "колишні"

Новини партнерів

Епідеміолог: кожен хворий COVID-19 в Україні заражає ще 4 людини
У Росії загорівся склад з боєприпасами: гримлять вибухи, евакуюють сусідні села

Найпопулярніше за тиждень