У Мінську побили і заарештували діджеїв, які вмикнули на святі пісню Цоя "Перемен"

У Мінську побили і заарештували діджеїв, які вмикнули на святі пісню Цоя "Перемен"
Читать на русском

Свято проходило на місці запланованого мітингу суперниці Лукашенка Світлани Тіхановської

У Мінську на святі, яке організувала на місці запланованого мітингу суперниця Лукашенко на президентських виборах Світлана Тіхановська, заарештували діджеїв, які вмикнули пісню Віктора Цоя "Перемен". Про це APnews повідомляє з посиланням на білоруське видання TYT.BY.

Як повідомляє джерело, "Перемен" включили свідомо двоє співробітників Палацу дітей та молоді. У відповідь публіка підтримала їх оплесками. Через якийсь час до звукорежисерів підійшли співробітники адміністрації району і попередили, що ті зривають свято. Після чого музична програма перервалася. У той же час до місця проведення свята вже приїхали силовики.

Відомо, що двох хлопців, Владислава і Кирила, затримали. У коментарі для DW вони встигли розповісти, що міліція звинувачує їх у зриві сімейного свята, а керівництво вже натякнуло на звільнення.

Пізніше очевидець подій розповіла виданню Наша Нива, що бачила хлопців після затримання - обидва були побиті.

"Коли ми вже були в міліції, почули, як обговорювалися статті, за якими їх збиралися доставити. Здається, ст. 17 (ст. 17.1 Дрібне хуліганство) та непокору (ст. 23.4 КоАП). Хлопці здавалися побитими. У високого чоловіка з довгим волоссям (Владислава) лоб і очі були прямо червоними-червоними. У другого одна половина обличчя була червоною, і він прикладав пляшку, щоб не було набряку, - розповіла дівчина-очевидець виданню.

Нагадаємо, 9 серпня в Білорусі повинні пройти президентські вибори. Головними претендентами на пост нового глави держави на сьогоднішній день є чинний Президент Олександр Лукашенко і опозиціонер - Світлана Тіхановська.

Читайте також:

Новини партнерів

Талановита молодь і забивні ветерани проти бразильців Каштру. Прогноз на матч "Шахтар" - "Базель"
В Україні відновлюють рух 14 приміських поїздів. Перелік

Найпопулярніше за тиждень