У Міноборони заявили, що Росія нарощує війська на кордоні з Україною для залякування

У Міноборони заявили, що Росія нарощує війська на кордоні з Україною для залякування
Читать на русском

Таран заявив, що ніяких поступок у питанні повернення українських територій РФ не отримає.

Міністр оборони Андрій Таран заявив, що Росія нарощує війська на українських кордонах з метою посилення тиску та примушення до поступок у переговорах.

Про це йдеться у заяві Тарана на сайті Міноборони, передає APnews.

"Справжніми цілями нарощування Російською Федерацією військової присутності поблизу кордону України та на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим, можуть бути посилення тиску на Україну з метою примушення до поступок у переговорному процесі, та демонстрація, у тому числі, провідним державам Заходу, готовності до застосування збройної сили щодо України", - йдеться у повідомленні.

За словами Тарана, Росія "розганяє страшилки" для жителів тимчасово окупованих районів про те, що Україна налаштована на наступ. Цим самим РФ намагається залякати громадян України та світову спільноту.

Міністр оборони вважає, що приводом для поновлення активної збройної агресії Росії проти України може стати як спровоковане загострення обстановки в районі конфлікту, так і звинувачення України у порушенні прав російськомовних чи "новообернених" громадян Росії через масову роздачу паспортів РФ.

У зв'язку з цим, на думку Тарана, слід посилити санкції проти РФ та більш тісно співпрацювати у питаннях обміну розвідувальною інформацію, зокрема в районі Чорного моря. Міністр оборони такж закликає міжнародну спільноту до засудження дій керівництва Кремля, "які можуть мати руйнівні наслідки як для європейської системи безпеки, так і для світу в цілому".

Він нагадав, що влітку минулого року Україні було надано статус Партнера НАТО з розширеними можливостями.

"Головним елементом продовження цього процесу ми бачимо отримання Плану дій щодо членства в Альянсі в цьому році", - підкреслив міністр, зазначивши, що від такого рішення виграють як Україна, так і НАТО.

Як повідомляв APnews раніше, Резніков запевнив, що повномасштабної війни в Україні не буде.

Читайте також:

Новини партнерів

На Хмельниччині голова ОТГ погорів на хабарі у майже 4000 доларів
В Україні оновили карантинні зони - "жовтих" побільшало

Найпопулярніше за тиждень