У Міноборони вирішили скоротити список жіночих спеціальностей, які ставитимуть на військовий облік

У Міноборони вирішили скоротити список жіночих спеціальностей, які ставитимуть на військовий облік
Читать на русском

Низка професій у списку справді не знадобиться для ЗСУ.

Список професій жінок, представники яких мають стати на військовий облік, скорочуватимуть. Про це APnews повідомляє з посиланням на Facebook-сторінку голови комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Олександра Завітневича.

Він підтвердив, що зараз у списку є професії, які справді не знадобляться у ЗСУ. При цьому в законі, який ухвалили ще навесні, встановили, що на військовий облік братимуть жінок, які мають спеціальність та (або) професію, споріднену з відповідною військово-обліковою спеціальністю.

"Така норма була й раніше, але перелік визначав Кабінет міністрів України, проте КМУ є великим колегіальним органом, а іноді рішення треба ухвалювати вже сьогодні. У законі ж ми зробили рамку, що цей перелік визначає Міністерство оборони. Але так сталося, що цей перелік юстувався і коли він вийшов, ми побачили, що список дуже великий", - заявив Завітневич.

У результаті спільно з міністром оборони Олексієм Резніковим було ухвалено рішення, що перелік переглянуть у бік зменшення. Про які саме професії йдеться, нардеп не уточнив.

Нагадаємо, як писав APnews, напередодні в Україні набув чинності жовтневий наказ Міноборони, яким розширюється список жіночих спеціальностей та професій, які обов'язково мають ставати на військовий облік.

Новини партнерів

Лавров пригрозив масштабним конфліктом в Європі, якщо Україну "затягнуть в НАТО"
У громадському транспорті Києва стався збій: можна проїхатись безкоштовно, не боячись штрафу

Найпопулярніше за тиждень