У Мінкульті придумали, як "змусити" українців більше читати

У Мінкульті придумали, як "змусити" українців більше читати
Читать на русском

Для цього у відомстві розробили цілу стратегію

У Міністерстві культури придумали, як розвинути в українців любов до читання. Для цього у відомстві розробили цілу стратегію - план дій до 2025 року, яким хочуть збільшити кількість читачів в Україні на 3% серед дорослих і дітей.

Про це APnews пише з посиланням на заяву міністра культури Олександра Ткаченка.

Стратегія розрахована на 2021-2025 роки і спрямована комплексну трансформацію сфери і збільшення попиту на книги в Україні.

“Глобальна мета: щоб українці полюбили читати. А для цього, як мінімум, мають бути якісні пропозиції і вибір на ринку”, - зазначив очільник відомства.

У планах:

  • зробити книги більш доступними на території України - як в електронному, так і в паперовому варіантах, а також поповнити бази безкоштовної літератури;
  • збільшити пропозиції - робити більше перекладів іноземної літератури на українську, а також збільшувати кількість примірників;
  • боротьба з піратством та контрафактом шляхом посилення за це кримінальної відповідальності, хочуть зробити систему книговидавництва “прозорою”.
  • оновлювати фонди бібліотек у містах і регіонах: публічних, шкільних, університетських. І подальша трансформація бібліотек у сучасні центри для споживання книг – хаби

За прогнозами Мінкульту, за цим планом серед дорослих зміниться кількість щотижневих читачів з 27% до 30%. Серед дітей кількість нечитачів (18%) зменшиться до 15%.

Раніше APnews писав, що Мінкульт та Український інститут книги закупили для дітей понад 1000 примірників книг про романтичні стосунки між двома дівчатами для українських бібліотек. Було ще цікаве: київське видавництво втрапило у скандал через книгу з гомосексуальними порадами. Там, серед іншого, вчили хлопчиків "розробляти анус морквою" перед анальним сексом.

Новини партнерів

Власник суховантажу Ever Given назвав свої терміни розблокування Суецького каналу
У Харкові під листям знайшли труп немовляти, - фото

Найпопулярніше за тиждень