У Мін'юсті після скандалу не знайшли порушень в Київському СІЗО

У Мін'юсті після скандалу не знайшли порушень в Київському СІЗО
Читать на русском

Денис Малюська зазначив, що раніше сон ув'язнених по черзі практикувався, але такого вже немає

Ув'язненим Київського СІЗО вистачає спальних місць, вони сплять відповідно до режиму. Про це повідомляє APnews з посиланням на заяву міністра юстиції Дениса Малюська в інтерв'ю "Українським новинам".

За його словами, після заяви Офісу омбудсмена про брак ув'язненим спальних місць в Київському СІЗО, через що вони змушені спати по черзі або на підлозі, провели перевірку, яка показала, що спальних місць вистачає.

"Ми перевіряли, місць вистачає спальних, сплять не по черзі - відповідно до режиму. Сон по черзі дійсно існував раніше, але це стара практика, більше року такі випадки не повторюються. Ми розвантажили всі слідчі ізолятори, щоб забезпечити всім місця", - пояснив міністр.

При цьому він вказав, що складно встановити порушення в СІЗО без конкретики.

"У мене такої інформації немає, і там (в заяві Офісу омбудсмена) немає ні камер, ні прізвищ. А чужі висновки, якщо там немає конкретних прізвищ, інших даних, які можна було безпосередньо перевірити, коментувати утримуюся. Може, я чогось то не знаю. Але встановити без конкретики мені складно", - підсумував Малюська.

Як раніше повідомляв APnews, Офіс омбудсмена повідомив, що в державній установі "Київський слідчий ізолятор" не вистачає місць для засуджених, тому їм доводиться спати по черзі. При цьому ув'язнені живуть в СІЗО в антисанітарних умовах та працюють на безоплатній основі. Після цього столична прокуратура провела комплексну перевірку пенітенціарного закладу. За результатами цієї перевірки прокуратура внесла акти реагування керівникам, відповідальним за порушення.

Новини партнерів

Шмигаль закликав мерів міст самостійно посилювати карантин
У Києві та області найчастіше порушують мовний закон - омбудсмен

Найпопулярніше за тиждень