У Міненерго пояснили необхідність підвищення тарифів на електроенергію для українців

У Міненерго пояснили необхідність підвищення тарифів на електроенергію для українців
Читать на русском

Зміни мають забезпечити фінансову стабілізацію ринку електричної енергії за січень - березень 2021 року.

Кабмін схвалив постанову про підвищення пільгового тарифу на перші 100 кВт-год електроенергії, щоб уникнути стрімкого зростання тарифу для населення із січня 2021 року.

Про це APnews повідомляє з посиланням на прес-службу Міненерго.

"Термін дії чинного механізму ПСО закінчується 01.01.2021, і в разі неприйняття запропонованих змін ціна на електроенергію для побутових споживачів формувалася б на ринкових умовах, що призвело б до різкого, більш ніж в 2,5 рази, зростання тарифу на електричну енергію для населення (до близько 3,3 грн/кВт-год)", - йдеться у повідомленні відомства.

Зазначається, що відповідною постановою визначена єдина фіксована ціна на електричну енергію для побутових споживачів - 1,68 грн/кВт-год.

"Фактично, тариф для населення до 31.03.2021 збережений на поточному рівні (без урахування пільгової ціни за перші 100 кВт-год/міс)", - наголосили в Міненерго.

Зміни дозволять забезпечити фінансову стабілізацію ринку електричної енергії за січень - березень 2021 року і стійку роботу енергетичних підприємств, на яких покладено спеціальні обов'язки щодо забезпечення громадських інтересів (НАЕК "Енергоатом", ПрАТ "Укргідроенерго", НЕК "Укренерго"), підкреслили у відомстві.

Також повідомляється, що спільно з НКРЕКП та іншими учасниками ринку електроенергії протягом наступного місяця планують розробити вдосконалений сценарій фінансового збалансування ринку електричної енергії в 2021 році, на підставі якого уряду буде запропонована оновлена редакція ПСО.

Як повідомляв APnews, в Україні підвищать тариф на опалення.

Новини партнерів

Під Дніпром рятувальники вирізали тіло загиблого водія з авто, яке знайшли в кюветі
Супрун висадили з таксі в Києві через її "міф про протяги"

Найпопулярніше за тиждень