У Міненерго пояснили, чому Україні критично потрібно "стимулююче тарифоутворення"

У Міненерго пояснили, чому Україні критично потрібно "стимулююче тарифоутворення"
Ексклюзив
Читать на русском

Ольга Буславец вважає, що тільки завдяки модернізації український споживач зможе отримати якісну послугу.

Стимулююче тарифоутворення в Україні ввели, щоб залучити інвестиції для модернізації електросистем, які зношені на 60-80%. Про це журналісту APnews повідомила виконуюча обов'язки міністра енергетики та навколишнього середовища Ольга Буславец.

"Від 60 до 80% електричної інфраструктури зношене, тому міністерство, яке відповідальне за технічну політику в електроенергетичному комплексі пропонувало впровадження стимулюючого тарифоутворення і таке рішення прийняла Нацкомісія, але у нас є аргументи для перегляду певних ставок під це тарифоутворення для того, щоб прийшли інвестиції для оновлення інфраструктури. Саме через це можна зменшити вартість приєднання для бізнесу, тому що це можливо тільки при поліпшенні ситуації з мережевою інфраструктурою", - зазначила чиновниця.

При цьому вона зазначила, що тільки завдяки модернізації український споживач зможе отримати якісну послугу.

"Це дасть можливість споживачам керувати своїм попитом, тому що завдяки цим грошам, які прийдуть в результаті стимулюючого тарифоутворення, можна встановити певні технічні засоби, що дасть багато переваг з точки зору надання послуг - зменшення втрат в електричних мережах, за які платить споживач, зменшення періоду відсутності подачі електроенергії - в Україні кожен споживач в середньому 600 хвилин знаходиться без світла. Тільки через модернізацію можна надати споживачеві якісні послуги за виваженою ціною, яка відповідає одержуваному продукту", - підсумувала Буславец

Читайте також:
Впровадження RAB-тарифів може накрутити тарифи на електроенергію на 10% - експерт

Новини партнерів

Проти Порошенка порушили ще 15 кримінальних справ
Директори шкіл дійсно можуть сісти до в'язниці через смерть учня з COVID-19: юрист назвав умову

Найпопулярніше за тиждень