У Миколаєві у мосту сталася мимовільна "ерекція" через ремонтників

У Миколаєві у мосту сталася мимовільна "ерекція" через ремонтників
Читать на русском

Міст піднявся приблизно о 5:00, а опустити його вдалося близько 6:50

У Миколаєві вранці в п'ятницю, 3 липня, мимовільно піднявся міст через річку Інгул, через що рух було заблоковано протягом майже двох годин. Про це повідомляє APnews з посиланням на НікВесті.

Міст піднявся приблизно о 5:00, а опустити його вдалося близько 6:50. Через події від центру міста були відрізані мікрорайони Соляні, Матвіївка, Тернівка і Північний, жителі переходили на інший берег через понтонну переправу.

Співробітники поліції перенаправляли вантажівки, які їхали з боку Нової Одеси в об'їзд через село Зайчевське. Тих, які їхали з боку Одеси, зупиняли на в'їзді в місто і не пропускали. Після відновлення руху, пробка зникла протягом 15 хвилин.

В результаті події ніхто не постраждав. На місці працювали співробітники поліції, рятувальники і фахівці експлуатанта моста КП "ЕЛУ автодоріг".

Своєю чергою, директор "ЕЛУ автодоріг" Віталій Шевченко заявив, що причиною підняття моста став ремонт асфальтного покриття. Він пояснив, що конструкція стала легше, через що міст розлучився.

"Міст прагне весь час відкритися, тому що не вистачає кількості асфальтування на ньому. Як працює Інгульський міст. Уявіть собі ваги: ​​з одного боку вагу, наприклад, вага праворуч - підіймається ліва частина, якщо противагу в лівій частині - підіймається права. Він як маятник. Що зараз сталося? Служба автомобільних доріг відповідає за дорожнє полотно, а ЕЛУ - за конструкції моста опори і механізми. Вони на вихідних приступили до ремонту смуги, почали знімати старий асфальт, якого практично немає. і вага моста став менше. Воно начебто б як здається, що шар там маленький і тоненький, але на такій площі - це понад 100 тонн. Цього достатньо для того, щоб його полегшити настільки, щоб противагу його автоматично піднімався", - пояснив Шевченко.

За його словами, Служба автомобільних доріг області не погодила порядок виконання робіт з "ЕЛУ автодоріг", і не повідомила про початок ремонту.

"Що необхідно було зробити? Служба автомобільних доріг повинна була узгодити, в якому порядку вони будуть виробляти цей ремонт, щоб міст не відкрився, що не було зроблено. Вони повинні були як мінімум повідомити, що вони приступають на вихідних до ремонту цього мосту, що не було зроблено. Ми побачили про те, що вони знімають краю. Якась херсонська контора, вони сказали, що працюють від Шульгача. Але Шульгача машин там не було, і людей його теж не було. Ми їм пред'явили, що вони повинні були узгодити з нами. За ось ці чотири дні, що вони працювали - ніхто нічого не погоджував. ось результат", - уточнив Шевченко.

Він розповів, що фахівці "ЕЛУ Автодоріг" опустили розвідну частину моста механічним шляхом. Найближчим часом конструкцію обтяжать бетонними блоками.

Крім того, він додав, що співробітники "ЕЛУ Автодоріг" механічно опустили розвідну частину, але це тимчасові заходи.

"Для того, щоб зараз по ньому нормально рухатися - його треба закріпити. Ми зараз просто поставимо противаги, навантажимо краю, щоб просто бетонними блоками його дотиснути і не давало йому можливості піднятися. Ми його опустили механічно, вичавили його домкратами, щоб він опустився. Але це тимчасовий захід. Зараз ми поставимо туди на краю противаги, ми навантажимо край, замість асфальту поклавши там бетонні блоки", - підсумував Шевченко.

Міст є частиною міжнародного транспортного коридору - траси М-14 Одеса-Мелітополь-Новоазовськ. Він стратегічно важливий для інфраструктури України, оскільки, окрім звичайних громадян, через нього в порти їдуть вантажні автомобілі.

У Миколаєві у мосту сталася мимовільна "ерекція" через ремонтників
У Миколаєві у мосту сталася мимовільна "ерекція" через ремонтників
У Миколаєві у мосту сталася мимовільна "ерекція" через ремонтників
У Миколаєві у мосту сталася мимовільна "ерекція" через ремонтників

Як повідомляв APnews раніше, у Польщі 2 липня пасажирський автобус зіткнувся з двома вантажівками. В результаті ДТП постраждали 16 українців, один з них у критичному стані.

Новини партнерів

Мессі хоче піти з "Барселони" в 2021-му році
ДБР не може законно звільнити співробітників причетних до вилучення клістронів з військових частин

Найпопулярніше за тиждень