У Миколаєві троє поліцейських та курсант побили чоловіка у відділенні

У Миколаєві троє поліцейських та курсант побили чоловіка у відділенні
Читать на русском

ДБР повідомило їм про підозру через перевищення службових повноважень

У Миколаєві слідчі територіального управління ДБР повідомили про підозру начальнику відділення, оперуповноваженому та начальнику сектору кримінальної поліції одного з відділів поліції Миколаївської області, а також курсанту Національної академії внутрішніх справ. Вони підозрюються у перевищенні влади або службових повноважень, що супроводжувалося насильством. Про це APnews повідомляє з посиланням на прес-служб ДБР.

Так, слідство встановило, що у березні 2020 року правоохоронці під час обшуку у рамках кримінального провадження за фактом викрадення електричної енергії виявили та вилучили обладнання для майнінгу криптовалют «Asic Bitmain Antminer» у кількості 544 штуки та незаконно встановлений трансформатор.

Вже 21 квітня 2020 року поліцейські провели обшуки у громадянина, який, за версією слідства, був причетний до злочину та адміністрував вказане обладнання. Після обшуку потерпілий був доставлений до відділення поліції, де його побили. Також слідчі ДБР встановили, що працівники поліції незаконно відчужили вилучене обладнання для майнінгу.

За даним фактом розпочато досудове розслідування та у ході проведення невідкладного обшуку за місцем проживання інспектора Миколаївської поліції слідчі виявили та вилучили вказане обладнання.

Згідно з частиною 2 ст. 365 Кримінального кодексу України, у разі доведення вини, підозрюваним загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

У Миколаєві троє поліцейських та курсант побили чоловіка у відділенні
У Миколаєві троє поліцейських та курсант побили чоловіка у відділенні
Читайте також:

Новини партнерів

Ахметов, Пінчук та Порошенко потрапили до рейтингу 100 найбагатших українців Forbes Україна
Без чаю та вафель: Укрзалізниця посилює заходи безпеки у потягах на час карантину

Найпопулярніше за тиждень