У метро Києва вперше врятували людину за допомогою дефібрилятора

У метро Києва вперше врятували людину за допомогою дефібрилятора
Читать на русском

Дефібрилятори в столичному метрополітені були розміщені на всіх станціях у травні 2020 року. Минулого року це обладнання застосовувалося 10 разів, у 2021 р. - шість.

У київському метрополітені вперше за допомогою дефібрилятора врятували життя людини. Про це повідомляє APnews з посиланням на прес-службу КП.

"Вчора вперше за допомогою дефібрилятора вдалося врятувати життя пасажира столичної підземки. Випадок стався близько 9-ої ранку на станції "Палац спорту". Устаткування застосував працівник Управління поліції в метрополітені, який в цей день працював на станції", - йдеться у повідомленні.

Згодом потерпілий з порушенням свідомості був доставлений до приймального відділення кардіологічного корпусу ОКЛ м. Києва.

"Через 10 хвилин з моменту події пацієнт орієнтувався у часі, просторі... без проявів неврологічного дефіциту. Що це означає? Своєчасно і правильно надана невідкладна допомога. Хворий продовжує лікування у відділенні реанімації та інтенсивної терапії та питає: «Коли вже додому?», - розповіла лікар Христина Ярмоліна.

Нагадаємо, дефібрилятори в столичному метрополітені були розміщені на всіх станціях в травні 2020 року. Минулого року це обладнання застосовувалося 10 разів, у 2021 р. - шість.

Раніше APnews повідомляв, на Черкащині 70-річна бабуся впала під лід: її врятував перехожий з мотузкою.

Новини партнерів

Геращенко назвав імена семи "провокаторів", причетних до розгрому Офісу президента
У Харкові конфлікт між водіями маршруток завершився різаниною

Найпопулярніше за тиждень