У маршрутках Києва та області можуть підняти ціну на проїзд: що про це відомо

У маршрутках Києва та області можуть підняти ціну на проїзд: що про це відомо
Ексклюзив
Читать на русском

Зараз деякі перевізники вже на межі банкрутства. Так, за період адаптивного карантину більшість з них працюють зі збитками, адже пасажиропотік на деяких впав в 2-3 рази

Приватні перевізники Києва та області можуть підняти тарифи за перевезення пасажирів у маршрутних таксі. Таке рішення може бути прийнято у разі, якщо мерія не зверне увагу на проблему функціонування ринку перевезень пасажирів, який зазнав суттєвих втрат через карантин та обмежувальні заходи.

Відповідне звернення від ГО “Асоціація перевізників Києва та області” вже направили до міського голови Віталія Кличка. В ексклюзивному коментарі APnews голова Асоціації та автор звернення Ігор Мойсеєнко розповів, що означає це звернення для киян та гостей міста, а також пояснив ситуацію, яка наразі склалась на ринку приватних перевізників у столиці.

Підняття цін - не пріоритет

І перше, на чому наголосив Ігор Мойсеєнко, це те, що інформацію про подорожчання подають та, відповідно, сприймають неправильно. За його словами, мета цього звернення - не поставити перед фактом мерію про підняття ціни, не просити дозволу піднімати ціни, і тим паче не піднімати ціни. Мета звернення - пояснити проблему.

“Цей лист багато хто трактує неправильно, мовляв “перевізники просять підняти тариф”. Це неправда. У Києві перевізники можуть піднімати ціну без погодження з мерією. Тобто ми за тиждень попереджаємо департамент транспорту про те, що ми з такого-то числа піднімаємо тариф, і в автобусах розміщуємо оголошення, щоб попередити пасажирів. І все. Нам дозволу не потрібно, і якщо б хотіли, то вже б зробили. Цим листом ми просто хочемо показати, що у нас є проблеми”, - пояснив голова асоціації.

У маршрутках Києва та області можуть підняти ціну на проїзд: що про це відомо
У маршрутках Києва та області можуть підняти ціну на проїзд: що про це відомо
У маршрутках Києва та області можуть підняти ціну на проїзд: що про це відомо

То що ж сталось

За його словами, ринок поніс величезні втрати через карантин, і зараз ситуація не покращується.

“Втрати понесли не тільки ми, постраждав і Київпастранс та метрополітен. Транспорт 2 місяці не працював. Зараз все запрацювало, але з певними обмеженнями. Та проблема навіть не в цьому, а в тому що суттєво зменшився пасажиропотік”, - наголосив Ігор Мойсеєнко.

Та розповів, що за офіційною інформацією метрополітену, до карантину вони перевозили 1,4 млн пасажирів за добу, а в червні перевезли 650 тисяч пасажирів. За його словами, мерія звернула увагу на проблему на ринку пасажироперевезень, але не всюди.

“У той же час Київська міська влада звернулась до Кабміну, щоб метрополітену на період карантину компенсували 650 млн гривень, а Київпастрансу 450 млн гривень, а про нас, як завжди, забули”, - сказав голова асоціації приватних перевізників.

Прохання про допомогу, а не залякування

За словами Ігоря Мойсеєнка, зараз про підняття тарифів мови не йде, тим паче про те, на скільки їх можуть підняти. Головне питання - звернути увагу на проблему та вирішити її без підняття цін для пасажирів.

“Нас постійно тикають носом, що у нас рухомий склад не такий. Нам потрібні умови! В Законі України про автомобільний транспорт чітко вказано, що приватним перевізникам повинні компенсувати за перевезення пільгових категорій, але цього немає. Ми готові їздити за регульованим тарифом, який вкаже мерія. Але при цьому ми хочемо, щоб до нас ставилися як і до інших перевізників - як до Київпастрансу чи метрополітену, на які величезні кошти виділяються. Ми зобов’язуємося їх витрачати суто на оновлення рухомого складу, бо поки що ми все оновлюємо за свій кошт”, - розповів голова асоціації.

Він наголосив, що коли вимоги приватних перевізників озвучують так, що вони "хочуть підняти ціни", то і реакція людей відповідна.

“Ми вказали у зверненні, що ігнорування може призвести до такого кроку, як підвищення вартості проїзду. Але це не означає, що ми хочемо тільки цього. Якщо ситуація врегулюється, ніякого росту тарифів не буде”, - сказав Ігор Мойсеєнко.

А що ж вимагають?

Асоціація своїм зверненням просить міську владу надати допомогу перевізникам: компенсувати перевезення пільговиків, встановити економічно обґрунтований регульований тариф, сприяти в отриманні кредитних коштів від міжнародних організацій на закупівлю нового рухомого складу.

І аргументують це тим, що зараз деякі перевізники вже на межі банкрутства. Так, за період адаптивного карантину більшість з них працюють зі збитками, адже пасажиропотік на деяких впав в 2-3 рази.

Так, зараз у Києві 158 автобусних маршрутів, які працюють в режимі маршрутного таксі. На них задіяні 1600 одиниць рухомого складу. У 2019 маршрутки перевозили в середньому 1 млн пасажирів в день, але після введення карантинних обмежень ця цифра становить близько 450 тисяч пасажирів на день.

Зараз звернення асоціації знаходиться на розгляді у мерії. Відповідь їм мають надати протягом місяця. Зазначимо, що редакція APnews також направила запит стосовно ситуації, що склалась. Але наголошуємо, що мови про підвищення вартості проїзду поки не йде, а тим паче про те, коли та на скільки можуть піднятись ціни. Ситуація проясниться після відповіді і рішення київської мерії.

Читайте також:

Новини партнерів

Геніальний український вчений Борис Патон помер на 102 році життя
ЦВК Білорусі назвала терміни інавгурації Лукашенка

Найпопулярніше за тиждень