У Маріуполі охоронець у віці обеззброїв чоловіка, який напав на синагогу з сокирою

У Маріуполі охоронець у віці обеззброїв чоловіка, який напав на синагогу з сокирою
Читать на русском

Після ранкової молитви невідомий увірвався в будівлю синагоги з сокирою

У Донецькій області чоловік з сокирою напав на синагогу в Маріуполі. Про це повідомляє APnews з посиланням на Об'єднану єврейську громаду України.

За словами лідера єврейської громади Маріуполя рабина Менахема Мендл Коена, після ранкової молитви невідомий увірвався в будівлю синагоги з сокирою. Чоловік напав на охоронця, який вийшов йому на зустріч і завдав йому кілька ударів. Потім почалася бійка, в ході якої охоронець обеззброїв нападника у віці приблизно на 20 років молодше.

Тікаючи, нападник встиг кинути в бік будівлі синагоги пакети і банки з фекаліями, піском і невідомою речовиною.

"Слава Богу, охоронцю вдалося забрати сокиру. Я в цей час був в синагозі, поки вони билися, встиг піти через запасний вхід, вибігти з двору і сфотографувати нападника. Ми викликали поліцію і зараз злочинця шукають. Було кілька чудес Всевишнього: в синагозі були неозброєні люди, але всі залишилися живі, охоронець просто герой. Наша громада і я особисто висловлюємо глибоку подяку Ріхарду Анатолійовичу Голомазова за те, що він, ризикуючи життям, захистив всіх, що знаходяться в будівлі", - зазначив рабин Менахем Мендл Коен.

Як повідомляв APnews раніше, у Дніпрі чоловік жбурнув жінку на землю, після чого вдарив її ногою по голові, в результаті постраждала втратила свідомість.

Новини партнерів

Зеленський надав тимчасовий безвіз туристам з Китаю
"Ювентус" і "Реал" за крок від вильоту: що потрібно знати про 1/8 фіналу Ліги Чемпіонів

Найпопулярніше за тиждень