У Маріуполі через епідемію гинуть дельфіни та риба (Фото)

У Маріуполі через епідемію гинуть дельфіни та риба (Фото)
Читать на русском

Питання спалаху епідемії може йти на тижні, якщо не днів.

У морі біля тимчасово окупованого Маріуполя почали фіксувати масову загибель риби та дельфінів. Це свідчить про поширення хвороби у воді поблизу міста. Про це повідомив радник мера міста Петро Андрющенко.

"Епідемія вже не просто загроза, а реальність. Такі явища притаманні Азову в період аномальної спеки в липні. З урахуванням температури та сезону початок мору риби може свідчити лише про наявність хвороби в морській воді", – повідомив Андрющенко.

У Маріуполі через епідемію гинуть дельфіни та риба (Фото)

За словами радника мера, море нині є одним із небагатьох місць гігієни для маріупольців, через це загроза поширення епідемій стала реальною загрозою, а не просто попередженням.

"Окупанти фактично звозять та вивалюють сміття посеред будівель. Наслідки з урахуванням погоди зрозумілі – сморід, гноїння, розтікання вулицями. Цікава деталь – сміттєзвалище облаштовано в 100 метрах від гуманітарного штабу Єдиної росії", – зазначив він.

Ризики епідемії також збільшує розконсервація старого полігону для сміття на вулиці Флотській, який був закритий через ризик обвалу загальноміського каналізаційного колектору під ним. Туди вже почали звозити будівельне сміття, що також створює додаткову загрозу обвалу.

Новини партнерів

Сили Овнів, удача Львів та фінанси Риб: докладний гороскоп на 3 червня
Легендарний бразильський футболіст закликав Путіна зупинити війну в Україні

Найпопулярніше за тиждень