У Львові демонтують барельєфи радянського Монумента Слави, - фото

У Львові демонтують барельєфи радянського Монумента Слави, - фото
Читать на русском

На місці пам'ятки у майбутньому спорудять меморіал «Українського воїна». Як він буде виглядати, стане відомо лише після проведення відповідного конкурсу.

У Львові продовжують демонтаж барельєфів Монументу Слави. Про це повідомляє APnews з посиланням на місцеві ЗМІ.

Відповідні роботи проходять згідно з рішенням Виконавчого комітету Львівської міської ради. Його ініціаторами є депутат Ігор Шолтиса і координатор руху "Суспільство Майбутнього" Антон Петровський.

Після завершення робіт частину барельєфів повинні передати до музею "Територія Терору". На місці пам'ятки у майбутньому спорудять меморіал «Українського воїна». Як він буде виглядати, стане відомо лише після проведення відповідного конкурсу.

"Це повинен бути той суспільний простір, який буде чітко позначати позицію України, позицію здорового глузду. Простір буде подякою учасникам бойових дій, які сьогодні захищають Україну, гідність та європейські цінності", - заявив заступник міського голови Андрій Москаленко.

Львівський Монумент Слави: довідка

Пам'ятник був відкритий в травні 1970 року недалеко від Академії сухопутних військ. Після прийняття закону про декомунізацію в Львівській міськраді неодноразово піднімалося питання про його демонтаж. У 2018 -2019 рр. були демонтовані 5 горельєфів пам'ятника та стела монументу.

Раніше APnews повідомляв, в Києві декомунізують «Батьківщину-Мати»: Дробович назвав умову.

У Львові демонтують барельєфи радянського Монумента Слави, - фото

Новини партнерів

Для отримання "карантинних" 8000 грн вже зареєструвалося більше ФОПів, ніж передбачено бюджетом
В Чехії заарештували п'ять осіб, які брали участь в боях на Донбасі

Найпопулярніше за тиждень