У Львівській області три COVID-лікарні заповнені на 100%, але продовжують приймати хворих

У Львівській області три COVID-лікарні заповнені на 100%, але продовжують приймати хворих
Читать на русском

Заповненість COVID-ліжок в області на сьогодні складає 64,7%.

У Львівській області три лікарні, які приймають хворих на коронавірус, заповнені на 100%, але попри це всіх пацієнтів, які потребують госпіталізації, продовжують приймати.

Про це заявив директор департаменту охорони здоров'я ЛОДА Орест Чемеріс. Пише APnews

"Якщо говорити про ті лікарні, які заповнені на 100%, - це Львівська обласна інфекційна лікарня, Кам'янко-Бузька та Стебницька. Це ті медзаклади, де найбільше пацієнтів", - розповів Чемеріс.

Він наголосив, що 100% заповненість не говорить про те, що медзаклад більше не приймає хворих. Річ у тому, що до цих лікарень щодня госпіталізують приблизно 10-15 пацієнтів, і така сама кількість виписується.

"У нас немає на території області таких COVID-відділень, які не приймають хворих. Усі пацієнти, яким це потрібно госпіталізують", - зазначив Чемеріс.

Крім того, він повідомив, що станом на 29 жовтня ліжкова COVID-мережа заповнена в області на 64,7%.

"Це - понад 3 150 пацієнтів. 213 хворих перебувають у реанімаційних відділеннях, з них близько 70 - на апаратах штучної вентиляції легень. На жаль, у порівнянні з минулою хвилею відсоток летальності значно вищий", - сказав Чемеріс.

Зазначимо, за четвер, 28 жовтня, у країні підтвердили COVID-19 у 26 870 громадян. Поки що це найвищий показник добової захворюваності з початку пандемії. До лікарень за добу потрапили 5 463 особи. За даними міністерства, від ускладнень померло 648 осіб, а одужало - 9 784 пацієнти.

Раніше APnews повідомляв, Ігор Кузін закликав українців не вірити у фейки про наслідки щеплення від коронавірусу.

Новини партнерів

Infiniti харків'янки на смерть відкинуло пішохода під колеса іншої машини: поліція відкрила справу
Зеленський заявив, що за 10 років у України мають з'явитися 36 наукових кораблів

Найпопулярніше за тиждень