У Луганській області вночі окупанти застосували бомби з білим фосфором та ракети - Гайдай (Фото)

У Луганській області вночі окупанти застосували бомби з білим фосфором та ракети - Гайдай (Фото)
Читать на русском

На Рубіжне авіація Росії почала скидати фосфорні бомби.

Ракетним ударам та фосфорним бомбардуванням підвергли росіяни Луганщину вночі, є чотири загиблі людини. Про це повідомив голова Луганської ОВДА Сергій Гайдай.

За добу в області пошкоджено чи повністю зруйновано 31 об’єкт, з яких 23 будинки. А саме, 10 багатоповерхівок та 13 приватних. Було охоплено полум’ям 16 з них.

«Обстрілів зазнали жителі Сєвєродонецька, Лисичанська, Рубіжного, Кремінної, Новодружеська, Воєводівки. Дуже важка ситуація в Рубіжному, де тривають бої серед міста. За підтвердженою інформацією, ми маємо чотирьох загиблих, двоє з яких діти, та шестеро поранених», - прокоментував він.

На думку Гайдая, в окупантів почалася агонія, через те що вони не можуть пробитися на заплановані території, починають застосовувати важке озброєння.

«Вони не можуть пробитися вглиб, тому почали застосовувати важке озброєння. Ракетних ударів завдано по Лисичанську та Новодружеську, а на Рубіжне авіація рф почала скидати фосфорні бомби. Тому, на жаль, кількість жертв може бути значно більшою», - резюмував він.

Раніше APnews повідомляв, що над Гостомелем та Ірпінем окупанти також використовували заборонені фосфорні бомби.

Новини партнерів

За добу ЗСУ знищили 7 ворожих літаків, 1 БПЛА, 1 вертоліт та 2 крилаті ракети – Генштаб
Німеччина передасть Україні 2000 ручних гранатометів

Найпопулярніше за тиждень