У Любліні, під виглядом пропозиції роботи чи житла, сутенери полюють на українок біля притулків для біженців - Денисова

У Любліні, під виглядом пропозиції роботи чи житла, сутенери полюють на українок біля притулків для біженців - Денисова
Читать на русском

Хвиля мігрантів війни з України до сусідніх країн підвищує ризик їх потрапляння у ситуацію торгівлі людьми. Особливо вразливими є жінки, діти та особи з інвалідністю.

У європейських країнах спостерігається збільшення випадків трудової та сексуальної експлуатації, насильницького використання людей, зокрема, дітей. Про це повідомила Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денисова.

"Виявлено факти, коли у польському Любліні, під виглядом пропозиції транспорту, роботи чи житла, сутенери полюють на українок біля пунктів притулку для біженців. Також працюють групи осіб, які видаючи себе за волонтерів, намагаються заманити жінок у невідомі автомобілі", - повідомила вона.

Реагуючи на ці факти, Європейська комісія запустила мережу координаторів з боротьби з торгівлею людьми.

"Закликаю європейські країни вжити заходів для недопущення порушення Конвенції Ради Європи про заходи щодо протидії торгівлі людьми, що унеможливить потрапляння громадян України в такі ситуації. Особливо необхідно поліпшити перевірку на кордонах, аби захистити дітей, зокрема тих, які залишаються без супроводу", - додала Денисова.

Новини партнерів

Польща, Чехія та Словенія висунули план з 10 пунктів для порятунку України - прем'єр-міністр Польщі
Російські окупанти обстріляли поліклініку у Харкові, де видавали гумдопомогу. Загинули 4 особи

Найпопулярніше за тиждень