У лікарнях Закарпатської області готуються відмовляти в лікуванні вкрай важким COVID-пацієнтам

У лікарнях Закарпатської області готуються відмовляти в лікуванні вкрай важким COVID-пацієнтам
Читать на русском

Лікар зазначив, що на кисневої терапії перебуває 110 пацієнтів

Так звану "медичне сортування" пацієнтів можуть ввести в лікарнях Закарпатської області через критичну ситуацію з коронавірусів в регіоні. Про це повідомляє APnews з посиланням на заяву керівника Закарпатської обласної клінічної лікарні ім. Андрія Новака, кандидат медичних наук Юрія Яцина.

"Коли настає форс-мажор, екстремальна ситуація, коли надходять масово хворі, в медицині катастроф є такий пункт:« медичне сортування ». Що це таке ... Якщо можливості надання адекватного лікування обмежені, то це адекватне лікування надається пацієнтам, які перспективні для життя. тобто пацієнти вкрай важкі можуть не отримати належну медичну допомогу. Це не моя вигадка. Це такі положення при надзвичайних ситуаціях", - пояснив лікар.

Яцина зазначив, що за останні чотири дні в обласну лікарню поступили 76 пацієнтів.

"Виписано 36. На кисневої терапії перебуває 110. Практично всі місця для надання кисневої терапії зайняті", - пояснив медик.

При цьому він підкреслив, що нова хвиля коронавірусу протікає інакше.

"Мабуть, маємо все-таки мутований штамп даної інфекції. Хворіють молоді люди, і вмирають молоді люди", - припустив Яцина.

Також лікар закликав жителів регіону дотримуватися карантинні обмеження, щоб зупинити поширення смертельної інфекції.

Як раніше повідомляв APnews, в Івано-Франківську, в Центральній міській клінічній лікарні, де лікуються хворі з коронавірусом, закінчилися ліжка для пацієнтів.

Новини партнерів

Лікар розповів, кому не можна колоти CoviShield
Офіс Зеленського подякував США за санкції проти Коломойського

Найпопулярніше за тиждень