У Лероса – друга підозра за два дні: не спростував, що брат Єрмака "торгує держпосадами"

У Лероса – друга підозра за два дні: не спростував, що брат Єрмака "торгує держпосадами"
Читать на русском

Цього разу за невиконання рішення суду, що набрало законної сили.

ДБР повідомило про підозру народному депутату Гео Леросу за невиконання рішення суду від 11 серпня 2021 року. Йдеться про спростування поширеної Леросом інформації щодо брата глави ОП Андрія Єрмака Дениса.

Про це повідомили у прес-службі Державного бюро розслідувань, передає APnews.

Так, Леросу оголосили другу підозру за два дні. Цього разу за невиконання рішення суду, що набрало законної сили.

Так, 11 серпня 2021 року Київський апеляційний суд визнав недостовірною і такою, що порочить честь, гідність та ділову репутацію, інформацію, поширену депутатом 29 березня 2020 року на його сторінці в одній із соціальних мереж.

Йдеться про звинувачення у "торгуванні посадами" щодо Дениса Єрмака. Суд, в свою чергу, визнав недостовірною інформацію про те, що він "продає державні посади" і зобов'язав нардепа Лероса опублікувати спростування з наступним змістом:

"Поширена мною інформації про те, що Денис Єрмак на замовлення або з інших причин виконує корупційні діяння щодо "продажу" державних посад є недостовірною і не відповідає дійсності".

У зв'язку з тим, що Лерос до сьогодні не виконав зобов'язання суду йому була оголошена чергова підозра.

"Народний депутат України умисно не виконав рішення суду, хоча був належним чином з ним ознайомленим та мав для цього реальні можливості.

Після відкриття виконавчого провадження, накладення двох грошових стягнень, а також неодноразового попередження про кримінальну відповідальність за умисне невиконання судового рішення державний виконавець звернувся до ДБР з повідомленням про вчинення кримінального правопорушення", - йдеться у повідомленні ДБР.

Контекст

Все почалося у березні 2020 року, коли Гео Лерос показав відео, де брат Єрмака нібито "барижить державними посадами".

На одному з відео чоловік, схожий на брата глави ОП Єрмака, проводить співбесіду з людиною, яка говорить, що претендує на посаду заступника міністра інфраструктури та хоче курувати "Укрзалізницю".

Нагадаємо, як повідомляв APnews, брат Єрмака у кінцевому рахунку виграв апеляцію у нардепа Лероса, який звинуватив його у продажі держпосад.

Читайте також:
Леросу вручили підозру за хуліганство у стінах Ради – ГБР

Новини партнерів

У Харкові серед вакцинованих розіграють 5000 гривень: переможців буде п'ятеро
Україна хоче побудувати на кордоні з Білоруссю "стіну" за 1000 кілометрів завдовжки - Монастирський

Найпопулярніше за тиждень