У колонії на окупованому Донбасі вбили трьох українців, під загрозою життя ще 450 громадян - Денісова

У колонії на окупованому Донбасі вбили трьох українців, під загрозою життя ще 450 громадян - Денісова
Читать на русском

Всі троє вбитих були засуджені ще до початку військової агресії на Сході.

У Кіровській виправній колонії №33, що знаходиться на тимчасово окупованій території Донбасу, вбили трьох українців.

Про це повідомила Уповноважена Верховної Ради із захисту прав людини Людмила Денісова, передає APnews.

За словами омбудсмена, всі троє вбитих були засуджені ще до початку військової агресії на Сході. Один із вбитих раніше звертався до Денісової з проханням перевести його на підконтрольну Україні територію для подальшого відбування покарання

"На жаль, процес переведення осіб з непідконтрольних Уряду України територій заблоковано окупаційною владою. Передача засуджених з тимчасово окупованої території Донецької області не здійснюється з початку 2019 року, що зробило їх заручниками ситуації.

Наслідком зупинення процесу переведення стало порушення права на життя та безпеку наших співгромадян, які перебувають в місцях несвободи на непідконтрольних територіях. І сьогодні через злочинну бездіяльність окупаційної адміністрації, троє із них були вбиті", - наголосила омбудсмен.

За словами Денісової, вона звернулася до керівництва Міжнародного Комітету Червоного Хреста в Україні терміново направити представників субделегації МКЧХ у Донецьку Донецьку до Кіровської виправної колонії №33, щоб перевірити обставини загибелі українських громадян.

Також омбудсмен звернулася до представника України в робочій підгрупі із гуманітарних питань у Тристоронній контактній групі з мирного врегулювання ситуації в Донецькій та Луганській областях Галини Третьякової та Координатора в цій підгрупі від ОБСЄ Шарлотти Реландер терміново вжити заходів реагування на факт вбивства українських громадян та розблокування процесу переміщення 450 засуджених осіб, серед яких 70 – довічників.

Як повідомляв APnews, Денісова заявила, що в українського політв'язня у СІЗО РФ стався мікроінсульт, у нього паралізувало обличчя.

Новини партнерів

Зеленський не причетний до зриву "вагнерівської" операції - Лукашенко
Питання про членство України в НАТО "принципово" вирішене - посол Британії

Найпопулярніше за тиждень