У КМДА визначились де лікуватимуть хворих на коронавірус

У КМДА визначились де лікуватимуть хворих на коронавірус
Читать на русском

У Київській області визначили п’ять медичних закладів для надання медичної допомоги хворим на коронавірус.

У Київській області визначили п’ять медичних закладів, як госпітальні бази для надання медичної допомоги хворим з коронавірусною інфекцією. Про це повідомляє пресслужба КМДА.

На першому засіданні обласної комісії 25 лютого ухвалили План запобігання занесенню та поширенню на території Київської області гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом, а також затверджено основні алгоритми координації діяльності між закладами охорони здоров’я, місцевими органами влади на випадок виявлення інфікованої людини.

"До визначених госпітальних баз по наданню медичної допомоги хворим з коронавірусною інфекцією Комісією визначено ще 5 закладів охорони здоров’я, як резерв першої черги, а саме: Броварська багатопрофільна клінічна лікарня, Баришівська ЦРЛ; Переяслав-Хмельницька ЦРЛ, Яготинська ЦРЛ, Васильківська ЦРЛ" - йдеться у повідомленні.

За інформацією Департаменту охорони здоров’я Київської обласної державної адміністрації, Київщина готова приймати та лікувати пацієнтів у разі виявлення в них захворювання, спричиненого новим коронавірусом.

«Заклади охорони здоров’я усіх рівнів користуються у своїй роботі рекомендаціями ВООЗ, МОЗ, а також дотримуються протиепідемічних норм, – зазначає директор обласного ДОЗ Максим Іонов. – Завдання, яке стоїть перед нами зараз – вжити максимум заходів у Київській області для того, щоб не допустити потрапляння інфекції коронавірусу 2019-nCoV в Україну».

Особлива увага приділена Міжнародному аеропорту «Бориспіль», в якому розташований санітарно-контрольний пункт і проводиться температурний скринінг людей, які прибувають до України з країн де зафіксовані випадки COVID-19. Це стосується прямих авіарейсів.

"У разі виявлення ознак гострих вірусних захворювань у людини, ДУ «Київський обласний лабораторний центр» має можливість провести відповідні лабораторні дослідження. Вірусологічна лабораторія центру здійснює аналіз матеріалу від хворих з підозрою на гострі вірусні інфекції та грип. При виключенні ГРВІ та грипу, матеріал направляється до референс-лабораторії ДУ «Центр громадського здоров’я МОЗ України» для визначення наявності коронавірусу 2019-nCoV", - зазначається у повідомленні.

У повідомлені зазначається, що "станом на 26 лютого, в Україні жодного лабораторно підтвердженого випадку COVID-19 не зафіксовано".

Новини партнерів

У Грузії зафіксували перший випадок зараження коронавірусом
Підозрювані у справі Шеремета відмовляються співпрацювати зі слідством

Найпопулярніше за тиждень