У КМДА розповіли, чи включатимуть тривожну сирену в місті 29 грудня

У КМДА розповіли, чи включатимуть тривожну сирену в місті 29 грудня
Читать на русском

У КМДА обіцяють повідомити про дату перевірки системи сповіщення на своїх офіційних ресурсах.

Як відомо, раніше київською міською владою анонсувалося, що у середу, 29 грудня, у столиці включатимуть звукові сирени, щоб перевірити працездатність системи оповіщення. Проте в останній момент усе було скасовано, оскільки дату проведення перевірки не було затверджено.

Про це повідомила начальниця відділу інформаційного забезпечення та комунікації КМДА Катерина Баранова у коментарі виданню "Суспільне". Пише APnews.

За її словами, 29 грудня розглядалася як одна з дат для перевірки системи оповіщення у столиці, але її так і не затвердили.

А появу оголошень по Києву чиновниця пояснила так:

"Деякі з виконавців перевиконали доручення, коли ще не було погоджено дату".

Вона уточнила, що КМДА повідомить про дату перевірки системи оповіщення на своїх офіційних ресурсах, а також звернеться з листом до телеканалів, щоб вони поінформували про це через рядок, що біжить. Зважаючи на все, найближчим часом звукові сирени включати не планують.

Зазначимо, 21 грудня у КМДА повідомили, що у Києві звучатимуть звукові сирени з метою перевірки системи оповіщення. Після чого стало відомо, що включення сирен розпочнеться 29 грудня о 12:00 та триватиме до 13:00. Повідомлялося, що тривалість звуку сирен, які періодично включатимуться, становитиме близько 3 хвилин.

Таким чином у столиці планували провести перевірку готовності територіальної системи оповіщення із включенням електричних сирен для передачі сигналу цивільної оборони "Увага всім".

Раніше заступник голови КМДА Андрій Крищенко розповів, що у Києві тестують системи оповіщення (сигнали загальної тривоги) та незабаром почнуть включати сирени. Це зроблять у рамках підготовки до можливого вторгнення Російської Федерації.

Як повідомляв APnews, Київська міська державна адміністрація створила інтерактивну карту укриттів та розробила інструкцію для мешканців столиці, як діяти при обстрілах та бомбардуваннях міста.

Новини партнерів

У РНБО раптово змінили дату проведення "новорічного" засідання
Кличко вже 1,5 місяці не може узгодити з ДРС підвищення цін на проїзд у Києві. Документ

Найпопулярніше за тиждень