У КМДА пояснили, хто несе відповідальність за порушення маскового режиму в приватних маршрутках

У КМДА пояснили, хто несе відповідальність за порушення маскового режиму в приватних маршрутках
Ексклюзив
Читать на русском

Комунальна служба перевезень виконавчого органу Київської міської ради повідомила, що будь-який громадський транспорт (будь то державний чи приватний перевізник) має дотримуватись маскового режиму

Масковий режим, як би його хотілось або не хотілось комусь дотримуватися, в Україні триває і є обов'язковою умовою перебування в громадському місці. Одне з найпопулярніших місць скупчення людей є громадський транспорт. І якщо державному транспорті ще як-ніяк ситуацію з масковим режимом контролюють, то ось з приватними перевезеннями великі проблеми навіть в Києві. Маски не носять не тільки не всі пасажири, а й водії в тому числі.

Редакція APnews розібралася, хто несе відповідальність за порушення маскового режиму в приватних маршрутках і куди звертатися в разі суворого порушення карантину.

В ексклюзивному коментарі Комунальна служба перевезень виконавчого органу Київської міської ради повідомила, що будь-який громадський транспорт (будь то державний чи приватний перевізник) має дотримуватись маскового режиму, встановленого МОЗ.

У той же час наголосили, що саме перевізник несе відповідальність за забезпечення водіїв засобами індивідуального захисту, зокрема респіраторами або захисними масками, та контроль використання засобів індивідуального захисту пасажирами під час перевезення.

"А контроль за виконанням дотримання режиму, в тому числі накладання штрафів, покладено на Національну поліцію України та Головне управління Держпродспоживслужби в місті Києві", - повідомили у КП.

Також APnews писав, що вперше в Україні кількість інфікованих COVID-19 перевищила 1000 за добу.

Читайте також:

Новини партнерів

Туреччина зменшила розмір ручної поклажі на своїх рейсах для запобігання поширенню COVID-19
"Може, я фашист, вибачте". Автор дитячих книг підтримав Третьякову в скандалі з "неякісними" дітьми

Найпопулярніше за тиждень