У клініці Пальчевського провели обшуки через приховування інформації про коронавірус

У клініці Пальчевського провели обшуки через приховування інформації про коронавірус
Читать на русском

Андрій Пальчевський зазначив, що обшуки проводилися за статтею 113 "Диверсія" УКУ

Служба безпеки України провела обшуки в приватній клініці Eurolab за фактом приховування зараження коронавірусом COVID-19. Про це повідомляє APnews з посиланням на заяву бізнесмена Андрія Пальчевського в ефірі телеканалу "112".

"Офіційна причина - стаття 113, здається, диверсія проти держави ... Спроба прив'язати мене до того, що, нібито, київська лабораторія не повідомила про три випадки захворювання, і, таким чином, сприяла розвитку епідемії", - розповів бізнесмен.

За його словами, що співробітники СБУ поводилися адекватно і він "не побачив жодного хамства", але запевнив, що його не вдасться зломити. При цьому він вказав, що дана стаття передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від восьми до 15 років.

Варто відзначити, що стаття 113 "Диверсія" Кримінального кодексу України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 10 до 15 років з конфіскацією майна або без.

Як раніше повідомляв APnews, глава парламентського Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев заявив, що серед народних депутатів від фракції "Слуга народу" є п'ять осіб, хворих на коронавірус.

Новини партнерів

Зеленський підписав закон з 300% надбавки медикам, які борються з коронавірусом
Онлайн карта поширення коронавіруса в Україні та світі

Найпопулярніше за тиждень