У Китаї, щоб побороти корупцію, держслужбовцям заборонили святкувати дні народження

У Китаї, щоб побороти корупцію, держслужбовцям заборонили святкувати дні народження
Читать на русском

Альтернативою вони запропонували проведення групових весіль

Влада округу Фунін провінції Юньнань, Китай, заборонила державним службовцям та членам комуністичної партії проводити дні народження, новосілля та різні банкети, також ввели обмеження на похорони та весілля.

Про це повідомляє APnews з посиланням на The Guardian.

В рамках антикорупційної програми округ Фунін опублікував спеціальну директиву, згідно з якою забороняється святкувати дні народження, новосілля і банкети, використовувати службові автомобілі в особистих цілях, здійснювати збір подарунків і готівки, бо вони "явно перевищують цінність звичайної взаємності".

Також членам партії та держслужбовцям наказали відмовитися від масштабних весіль і похоронів. Весільні кортежі не повинні включати понад 10 автомобілів, а на самому весіллі не повинно бути більше ніж 200 осіб або 20 столиків. Список гостей і вартість весілля повинні повідомлятися владі до початку заходу, а подарунки обмежені вартістю не вище наявного доходу на душу населення міських жителів Фунінга в попередньому році.

Що стосується похоронів, то вони повинні бути простими та економними - менше похоронних вінків і спалювання фальшивих грошей:

"Під час похорону категорично заборонено наймати команди плачущих, артгрупи або команди танцю Льва - традиційного китайського танцю", - йдеться в директиві.

За словами влади, всі вжиті заходи були для "розвитку високоякісного стилю важкої роботи, ощадливості, культивування та втілення в життя основних соціалістичних цінностей, а також для створення гарного образу міського і сільського пейзажу ощадливості, ввічливості та чесності".

Вони також вважають, що весілля і похорони, які з кожним роком стають все масштабніше, - ознака гарного соціального положення, тому уряд Китаю закликає позбутися вікових традицій під час свят. Альтернативою вони запропонували проведення групових весіль.

Раніше APnews також повідомляв, у Китаї телефонний шахрай провернув найдорожчу аферу у світі, видуривши у пенсіонерки 32000000 доларів.

Новини партнерів

Путін увійшов до списку кандидатів на Нобелівську премію миру 2021
Під суд, де обирають запобіжний захід Медведчуку, стягнули цілу "армію" поліцейських. Фото

Найпопулярніше за тиждень