У Київській області ТЕС використовувала радіоактивну деревину з Чорнобиля як паливо

У Київській області ТЕС використовувала радіоактивну деревину з Чорнобиля як паливо
Читать на русском

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 241 (Забруднення атмосферного повітря) Кримінального кодексу України

Товариство в Іванківському районі Київської області закуповувало деревину із Чорнобильської зони, яка по забрудненню радіонуклідами перевищувала встановлені норми, щоб використовувати як паливо на теплоелектростанції. Про це повідомляє APnews з посиланням на прес-службу головного управління Національної поліції у Київській області.

"За попередньою інформацією, в діях посадових осіб Іванківської теплоелектростанції можливі порушення нормативно-правових актів, низки законів України, таких як "Про відходи", "Про забезпечення санітарного та епідемічного добробуту населення", "Про охорону навколишнього природного середовища".

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 241 (Забруднення атмосферного повітря) Кримінального кодексу України.

Співробітники поліції оглянули місце події та вилучили зразки сировини, промислових відходів та ґрунту. За результатами експертного дослідження буде прийняте законне рішення.

Як повідомляв APnews, у Чорнобильській зоні, у тих місцях, де вогонь вже загасили, почалися нові горіння через сильний вітер.

Новини партнерів

Без масок і дистанції: на Львівщині священник влаштував хресну ходу у розпал епідемії
Корупційна математика? ДБР закупить 50 пар рукавичок за 83000 грн, при їх середній вартості в 600 грн

Найпопулярніше за тиждень