У Києві за 550 грн продавали довідки про відсутність коронавірусу

У Києві за 550 грн продавали довідки про відсутність коронавірусу
Читать на русском

Такий "бізнес" організувала іноземка разом зі своїм співмешканцем з Києва

На одному з інтернет-сайтів продавали довідку про відсутність коронавірусного захворювання. Коштувала вона замовнику 550 гривень. За фактом відкрито кримінальне провадження.

Про це APnews пише з посиланням на коментар столичної поліції.

Вказано, що злочинці використовували підроблену печатку одного зі столичних медичних закладів. До поліції звернулось якраз керівництво цього медичного центру, бо помітили, що невідомі, використовуючи ім’я їхньої фірми, надають підроблені медичні довідки.

Далі за справу взялась кіберполіція. Встановили, що порушники за допомогою месенджерів та на особистих сторінках у соціальних мережах рекламували послуги з надання довідок про відсутність у людини коронавірусної хвороби. При цьому замовники не проходили будь-яких лабораторних досліджень, а документ отримували поштою після здійснення оплати 550 гривень на «підставну» банківську картку.

Слідчі встановили, що нелегальний бізнес організувала 55-річна громадянка іншої держави та її співмешканець – 48-річний киянин. За місцем мешкання фігурантів правоохоронці провели санкціонований обшук, під час якого вилучили підроблені бланки та печатки з реквізитами відомої столичної фірми, мобільні телефони, на які порушники отримували замовлення, а також комп’ютерну техніку.

Вже розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, їх збут чи використання). Санкція статті передбачає до п’яти років позбавлення волі.

Раніше APnews писав, як виглядає справжня довідка про Covid-19.

У Києві за 550 грн продавали довідки про відсутність коронавірусу
У Києві за 550 грн продавали довідки про відсутність коронавірусу

Новини партнерів

Сертифікати про вакцинацію від COVID-19 необхідні для безпечних поїздок за кордон, - Єврокомісія
"Групи смерті" відношення не мають: у Чернігові дитина випала з вікна на 8 поверсі

Найпопулярніше за тиждень