У Києві виявлено спалах сказу: інфікований кіт покусав чотирьох людей

У Києві виявлено спалах сказу: інфікований кіт покусав чотирьох людей
Читать на русском

Всі постраждалі звернулися до травмпункту і почали курс антирабічного лікування.

У Києві в Голосіївському районі у кота виявили сказ. Заражена тварина встигла покусати чотирьох людей. На жаль, кіт загинув. Постраждалі люди на лікуванні.

Про це APnews повідомляє з посиланням на Держпродспоживслужбу Києва.

Відзначається, що мертву тварину доставили до відділу боротьби зі сказом 5 серпня. Сам же випадок, коли кіт покусав перехожих, стався третього числа.

Відзначається, що люди, на яких напав інфікований кіт, на агресію його не провокували. На наступний день тварину ізолювали в сараї, пізніше вона померла від хвороби.

Як повідомила власниця нещасного кота, тварина вільно гуляла на прилеглій до приватного будинку території. Вона не була вакцинована від сказу.

Як показало дослідження у кота дійсно був сказ. Всі постраждалі звернулися до травмпункту і почали курс антирабічного лікування.

У Головному управлінні Держпродспоживслужби Києва попередили громадян:

"З огляду на те, що Київ з усіх боків межує з лісопарковими зонами, які мають численні резервуари збудника сказу (лисиці, єнотоподібні, собаки), необхідно уважно ставитися до здоров'я власних тварин, а також тих, що проживають поруч. Профілактичні рекомендації прості - не пропускати щеплення домашнім улюбленцям. Вакцинацію тварині потрібно робити щорічно".

Раніше APnews повідомляв, у Київській області в 11 селах Білоцерківського району ввели карантин через сказ у кішки.

Новини партнерів

Скандальна екс-нардепка Фаріон назвала олімпійську чемпіонку Магучіх "біосміттям". Відео
Білоруська легкоатлетка Тимановська, яка шукала політпритулку, продала свою медаль

Найпопулярніше за тиждень