У Києві учням 11-х класів пропонують закінчити школу за принципом "трансформера": що це означає

У Києві учням 11-х класів пропонують закінчити школу за принципом "трансформера": що це означає
Читать на русском

Відповідні зміни графіка пропонують у зв'язку зі ЗНО.

У Києві планують переглянути навчальні програми для одинадцятикласників. У зв'язку із підготовкою до ЗНО випускники столичних шкіл можуть завершити цей навчальний рік у квітні.

Про це йдеться у зверненні департаменту освіти Київської міської держадміністрації, передає APnews.

"Ми пропонуємо тим, хто сьогодні до цього готовий, ревізувати навчальні програми й завершити вивчення нового матеріалу для випускників 11-х класів до кінця квітня", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, у зверненні сказано, що за шкільною програмою одинадцятикласники до кінця навчального року мають вивчити певні теми, опанувати й повторювати матеріал, а насправді вже на початку травня вони складають ЗНО з усього вивченого матеріалу.

Крім того, у травні замість навчання школам пропонують проводити 11 класам консультації перед ЗНО.

"Ми пропонуємо провести навчальний процес у травні за принципом освітнього трансформера, розбивши випускників не за класами, а за групами, з урахуванням обраного ними профілю подальшого навчання вже за межами рідної школи, а дні перед ЗНО перетворити на дні предметного занурення", - пояснили у КМДА.

Також у зверненні підкреслюється, що таким чином можна зменшити кількість предметів для вивчення, враховуючи індивідуальну потребу учнів, та підвищити шанси вступу.

У КМДА зазначили, що відповідні зміни не є обов'язковими, і на новий графік перейдуть лише ті навчальні заклади, які впевнені, що це посильно для їхніх педагогічних колективів.

Нагадаємо, як повідомляв APnews, у Києві та Чернігівській області перенесли проведення пробного ЗНО в 2021 році на 24 квітня.

Новини партнерів

"Буду захищати землю". Кравчук заявив, що стане на захист України і буде відстрілювати "сукиних синів"
Степанов розповів, коли та які вакцини від COVID-19 отримає Україна

Найпопулярніше за тиждень