У Києві продовжать Борщагівську лінію швидкісного трамваю

У Києві продовжать Борщагівську лінію швидкісного трамваю
Читать на русском

Також планують реконструювати Вокзальну площу.

У Києві планують продовжити Борщагівську лінію швидкісного трамваю та реконструювати Вокзальну площу.

Про це повідомив член постійної комісії з питань бюджету та соціально-економічного розвитку Київради Дмитро Білоцерковець, передає APnews.

За його словами, відповідне рішення підтримали депутати Київради, а реалізувати це КМДА планує за кошти Міжнародного банку реконструкції та розвитку (МБРР).

"По-перше, заплановано подовження Борщагівської лінії швидкісного трамваю у центр Києва — буде побудовано близько 3,5 км трамвайної лінії вулицями Жилянською та Саксаганського. По-друге, планується реконструювати Вокзальну площу", - йдеться у повідомленні.

Як зазначив Білоцерковець, це має зменшити навантаження на метрополітень та поліпшити екологічну ситуацію у місті. Також передбачається, що така реконструкція підвищить "привабливість міста".

"Крім того, цей проєкт важливий з точки зору посилення співпраці з міжнародними фінансовими установами. Наразі тривають перемовини про потенційне кредитування по цьому проєкту меньше 1.5% на 12 років. Такі довгі та дешеві гроші дуже потрібні столиці", - резюмував депутат Київради.

Як повідомляв APnews раніше, Єгипет випустить на дороги "тихі" трамваї українського виробництва.

Новини партнерів

У Києві заборонили продавати молоко та рибу на ринках
Кабмін ввів нові обмеження для боротьби зі штамом коронавірусу "Дельта": список

Найпопулярніше за тиждень