У Києві будують захисні конструкції для пам'яток культурної спадщини, громадськість просять долучатися до робіт

У Києві будують захисні конструкції для пам'яток культурної спадщини, громадськість просять долучатися до робіт
Читать на русском

Київ звертається до всіх небайдужих представників будівельного бізнесу з проханням долучитися до захисту пам'яток столиці.

Російські окупаційні війська продовжують тішити себе сподіваннями, що їм вдасться захопити столицю України. Ворог періодично обстрілює різні райони міста. У зв'язку з цим влада Києва намагається вберегти історичні об'єкти від потенційних руйнувань. Силами активістів та КМДА захищено низку важливих пам'яток культурної спадщини.

Про це повідомляє APnews з посиланням на пресслужбу Київської міської державної адміністрації.

Так відомо, що вже збудовано захисні конструкції пам'ятнику Самсону та пам'ятнику Володимиру. Днями розпочнуть роботу біля пам'ятників Григорію Сковороді, Богдану Хмельницькому.

У планах захистити пам'ятники Грушевському, Шевченку, Лисенку, Сагайдачному, на монументі та колоні Магдебурзького права.

"Місто дякує громадськості, яка долучається до захисту пам'яток та культурних об'єктів від можливого знищення російськими окупантами. Зокрема, силами активістів здійснено роботи в Театрі на Подолі, захищено мозаїки на фунікулері", – йдеться у повідомленні.

Водночас київська влада закликає громадськість допомогти захистити культурну спадщину, зокрема Департамент шукає варіанти 3D-моделювання важливих культурних та історичних пам'яток, будівель, які можуть потрапити під ворожий вогонь. Крім того, Київ звертається до всіх небайдужих представників будівельного бізнесу із проханням долучитися до захисту пам'яток. Також потрібні фахівці з монтажу будівельних риштувань та опалубки, будівельні альпіністи, водій маніпулятора.

Серед невідкладних потреб: дизельний генератор на 5 кВт, маніпулятор, риштування будівельні металеві, опалубна фанера, дошка, супердифузійна вогнестійка мембрана

Раніше APnews повідомляв, Мінкульт України збирає відомості злочинів РФ проти культурної спадщини.

Новини партнерів

У Швейцарії заморозили російські активи більше ніж на $6 млрд
У Києві до Wi-Fi підключили 650 укриттів

Найпопулярніше за тиждень