У Херсонській області двоє людей заразилися небезпечною інфекцією через зайця

У Херсонській області двоє людей заразилися небезпечною інфекцією через зайця
Читать на русском

Люди звернулися в лікарню з виразками на шкірі та високою температурою

Напівмертвий заєць заразив двох жителів Херсонської області туляремією. Про це повідомляє APnews з посиланням на Центру громадського здоров'я.

"За повідомленням ГУ "Херсонський ОЛЦ МОЗ України", в Херсонській області виявлено двох людей - чоловіка і жінку - хворих туляремією. У обох 7 серпня з'явилися виразки на шкірі кистей рук і регіональний лімфаденіт, підвищилася температура до 38,5°C", - йдеться в повідомленні.

При цьому до лікарів потерпілі звернулися тільки 13 серпня.

"В рамках епідрозслідування фахівці лабораторного центру з'ясували, що чоловік працює єгерем, під час обходу 3.08.2020 року в лісі знайшов напівмертвого зайця. Під час його обробки будинку разом з дружиною отримали травми кистей рук. За результатами лабораторних досліджень ДУ" Херсонський обласний лабораторний центр МОЗ України "в біоматеріалу від обох пацієнтів методом ПЛР виділено фрагменти ДНК збудника туляремії Francisella tularensis", - уточнили в ЦГЗ.

Туляремія - це гостра інфекційна хвороба, якій можна заразитися при контакті з хворими гризунами або їх виділеннями, через вживання харчових продуктів і води, інфікованих виділеннями гризунів, під час обробки інфікованих зернових продуктів або через комах. Хвороба вражає лімфатичну систему, шкіру і селезінку і характеризується утворенням множинних некротичних вогнищ в різних органах, лихоманкою і загальною інтоксикацією. При цьому інкубаційний період може тривати від 1 до 30 днів.

Як раніше повідомляв APnews, на початку липня всі світові ЗМІ облетіла новина про спалах бубонної чуми в автономному китайському районі Внутрішня Монголія, яка межує з Російською Федерацією, а також в самій Монголії.

Новини партнерів

У Києві чоловік через ревнощі підпалив магазин дружини і вистрибнув з вікна висотки. Відео 18+
"Важливо, щоб віддали пацієнта": Навального можуть евакуювати в Європу через отруєння - лікар

Найпопулярніше за тиждень