У Харкові школяр заради хайпу у Tik-Tok пообіцяв "влаштувати стрілянину, як у Казані"

У Харкові школяр заради хайпу у Tik-Tok пообіцяв "влаштувати стрілянину, як у Казані"
Читать на русском

На наступний день до школяра прийшли співробітники СБУ.

У Харкові школяр на власній сторінці у соцмережі ТikTok "пожартував", що влаштує у школі "те ж саме, що і в Казані". Співробітникам СБУ хлопець пояснив, що він хотів хайпанути.

Про це APnews пише з посиланням на відповідне відео.

Так, на сторінці школяра з'явилась публікація з текстом: "5 червня в одній зі шкіл Харкова відбудеться те ж саме, що і в Казані".

На наступний день хлопця викликали в школу, де його чекали співробітники СБУ. Їм школяр пояснив, що таким чимом планував стати популярним та зібрати лайки.

Силовики провели з юнаком виховну роботу і пояснили, що такі дії розцінюються як "загроза теракту" і за це загрожує ув'язнення від 5 до 10 років.

Після цього юний блогер вибачився і повідомив, що не хотів нічого поганого.

"Я жалкую, що взагалі вирішив на цьому хайпанути. Приношу вибачення у людей, хто злякався, у кого була тривога. Я не хотів нічого поганого, всього лише хайп", – сказав хлопець.

Юнак запевнив, що більше такого робити не буде.

Нагадаємо, у вівторок, 11 травня, в школі №175 російської Казані 19-річний Ільназ Галявієв влаштував стрілянину з рушниці.

Внаслідок теракту загинули дев'ять осіб - сім учнів і дві вчительки. Постраждали ще 18 дітей і троє дорослих. Галявієв сам здався поліції. Наразі порушено кримінальну справу через масове вбивство людей.

Як повідомляв APnews раніше, встановлено особи жертв теракту у казанській школі.

Новини партнерів

Центр Києва перекриють через велопробіг: транспорт змінить рух
Ледь трималася на ногах. По Одесі розгулювала п’яна жінка з немовлям на руках

Найпопулярніше за тиждень