У Харкові розгорівся скандал через відмову прийняти в гімназію доньку штурмана, який загинув у катастрофі Ан-26

У Харкові розгорівся скандал через відмову прийняти в гімназію доньку штурмана, який загинув у катастрофі Ан-26
Читать на русском

Директора гімназії, яка відмовилася приймати маленьку Лізу, відсторонили, а в навчальному закладі проходить перевірка

Директора харківської гімназії "Освіта" відсторонили від роботи, тому що вона відмовилася приймати до навчального закладу маленьку дочку загиблого під час авіакатастрофи Ан-26 штурмана Олексія Остапенко. Про це повідомляє APnews з посиланням на заяву в.о. міністра освіти Сергія Шкарлета.

За словами голови Харківської області Олексія Кучера, директор гімназії Тетяна Кучеренко поводилася неетично.

"Навіть якщо переповнений клас, відмовляти дитині таким чином - аморально", - заявив Шкарлет.

Зараз питання навчання дівчинки вирішене, але в гімназії проходить перевірка, створена комісія з представників обласної та міської департаментів освіти.

Почалося все з того, що після загибелі штурмана його дружина Олена разом з донькою переїхали з Чугуєва до Харкова, тому відповідно постало питання навчання другокласниці. Жінка звернулася до місцевої гімназії № 178 "Освіта", яка знаходиться поруч з будинком.

"Директор відразу заявила, що ми прийшли сюди посеред навчального року. І навіть якби вона хотіла нас прийняти, то в неї немає зайвої парти та стільця для доньки. Ну, можна посадити її до кого-небудь на коліна в кутку класу. Вона так це і сказала! Додала, що в законі про освіту не написано, що вона зобов'язана приймати дітей військових або бійців АТО", - розповіла жінка.

Після зустрічі з директором гімназії вдова звернулася в департамент освіти району та їй надали список шкіл, де можуть прийняти її дочка. Жінка вибрала школу №102, де для дівчинки знайшли і парту, і стілець.

Як раніше повідомляв APnews, штурман літака Ан-26, який розбився під Чугуєвом, 28-річний Олексій Остапенко за кілька хвилин до катастрофи листувався зі своєю 7-річною донькою. Він писав їй, що все добре. А після 21:00 відповідати перестав.

Новини партнерів

Помер лікар, фото якого було на білбордах "Дякую за життя" по всій Україні
У мери Борисполя балотується чиновник, якого Зеленський назвав розбійником

Найпопулярніше за тиждень