У Харкові поліція шукає бомбу у всіх школах: "мінер" вимагає перевести 7 млн грн на телефон

У Харкові поліція шукає бомбу у всіх школах: "мінер" вимагає перевести 7 млн грн на телефон
Читать на русском

За вказаними адресами виїхали слідчо-оперативні групи.

У Харкові правоохоронці перевіряють на наявність вибухового пристрою всі школи. Напередодні надійшов дзвінок про мінування.

Про це APnews повідомляє з посиланням на прес-службу поліції Харківської області.

Так, близько 11:15 правоохоронці отримали повідомлення про замінування шести шкіл Харкова.

За вказаними адресами виїхали слідчо-оперативні групи, а також спеціалісти вибухотехнічного управління поліції.

За розпорядженням начальника Головного управління Національної поліції в Харківській області вибухотехніки перевіряють на наявність вибухівки всі школи.

Варто зазначити, що в офіційному повідомленні поліції не йдеться про наявність вимог "терориста".

Однак, видання "Редпост" опублікувало скриншот із відповідною загрозою, що прийшла на адресу електронної пошти школи № 59. В електронному листі зловмисник вимагає перевести 7 мільйонів гривень на його рахунок, щоб бомбу не було активовано.

Так, "мінер" Руслан (принаймні, це ім'я написане на скриншоті) у листі написав, що він проніс до будівлі навчального закладу кілька СВУ (саморобних вибухових пристроїв). Ще декілька він розподілив по території школи. У листі терорист вимагає перевести йому 7 мільйонів гривень, щоб він не активував вибухові пристрої.

Варто зазначити, що автор листа не вирізняється грамотністю. Також може здатися, що його написав іноземець, а потім переклав електронним перекладачем.

"Доброго дня, мене звуть Руслан хочу повідомити що я завербований, сьогодні вранці я проніс сву (саморобний вибуховий пристрій – Ред.) міни у вашу школу, а також розклав їх на території Вимагаю перевести 5млн гривень (ще два просив перевести на інший номер) або ваші діточки злетять на повітря! давайте без міліції? я спостерігаю за вашою школою якщо побачу співробітників відразу активую міни, ах так, на них таймер тік-так..." – йдеться у тексті листа.

У Харкові поліція шукає бомбу у всіх школах: "мінер" вимагає перевести 7 млн грн на телефон

Як повідомляв APnews, поліція знайшла і затримала під Запоріжжям "мінера" Офісу Зеленського, який представився Апостолом.

Новини партнерів

У ДСНС відмовилися розкривати, скільки і куди Зеленський з Єрмаком літали вертольотом у Карпатах
Глава Мюнхенської конференції з безпеки вважає війну РФ проти України малоймовірною

Найпопулярніше за тиждень