У Харківській області жінка передавала окупантам інформацію про підрозділи ЗСУ

У Харківській області жінка передавала окупантам інформацію про підрозділи ЗСУ
Читать на русском

Місцеву мешканку вже затримали та помістили під варту.

На Харківщині затримали громадянку України, яка передавала окупантам інформацію про місцезнаходження підрозділів ЗСУ. Про це повідомили в Офісі Генерального прокурора, передає APnews.

Жінка з 25 лютого по 9 березня передавала окупантам інформацію про місцезнаходження військової техніки, особового складу ЗСУ, а також їх переміщення по місту.

“Водночас вона усвідомлювала, що ці дані будуть використовуватися ворогом для подальших бомбардувань мирного міста. За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури їй повідомлено про підозру у державній зраді - ч. 2 ст. 111 КК України. В порядку ст. 615 КПК України їй обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою”, - повідомили в Офісі Генпрокурора.

При цьому вона усвідомлювала, що ці дані будуть використовуватися ворогом для подальших бомбардувань мирного міста. Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється Управлінням СБУ в Харківській області.

Раніше повідомляв APnews, українські військові на Миколаївщині розгромили батальйонно-тактичну групу російських окупантів. Більшість особового складу виявилася українськими військовими, які зрадили країну 2014 року в Криму.

Новини партнерів

Єврейський студент загинув, захищаючи Харків від окупантів
Зеленський присвоїв звання «Герой України» ще шістьом українцям, чотирьом з них – посмертно (Список)

Найпопулярніше за тиждень