У Канаді сексуально-незадоволений аутист убив 10 людей

У Канаді сексуально-незадоволений аутист убив 10 людей
Читать на русском

Він зізнався, що в'їхав на орендованому фургоні в натовп пішоходів у жвавому районі на півночі Торонто. В результаті події всього загинуло 8 жінок і двоє чоловіків у віці від 22 до 94 років

У Канаді засудили чоловіка за умисне вбивство 10 пішоходів 23 квітня 2018 року в Торонто. Алек Мінасян був членом онлайн-спільноти сексуально розчарованих чоловіків, яке підбурював до умисних актів насильства стосовно людей, які живуть сексуальним життям.

Про це повідомляє APnews з посиланням на DailyMail.

За словами адвоката Мінасяна, його підзахисний не віддавав звіт своїм діям і не усвідомлював неправильність своїх вчинком і намірів, оскільки страждав розладом аутистичного спектра. Мінасян не визнав свою вину, а його адвокат стверджував, що клієнт не може нести кримінальної відповідальності.

Суддя Енн Молою вирішила, що адвокати чоловіка не змогли довести його невинність, тому не піддала сумніву навмисність його спланованих дій, під час яких він повністю усвідомлював, що відбувається:

"Його напад на 26 жертв був сплановано. Неважливо, що у нього немає каяття і співчуття до жертв. Відсутність співчуття, навіть нездатність співчувати з якої-небудь причини - не захист", - заявила суддя на засіданні.

Злочинець повідомив слідству, що входив в онлайн-спільноти сексуально розчарованих чоловіків, яке підбурював до умисних актів насильства проти людей, які живуть сексуальним життям, і було пов'язане з іншими схожими нападами в Каліфорнії та Флориді.

Мінасян зізнався, що за свої 25 років у нього ніколи не було дівчини та був незайманим. Хлопець спеціально використовував орендований фургон як зброю, щоб вбити та спровокувати нові напади.

Аліка Мінасяна звинуватили в 10 вбивствах першого ступеня і 16 звинувачень у замаху у вбивстві. Вирок оголосили в прямому ефірі на платформі YouTube через пандемію. Чоловікові загрожує довічне ув'язнення без можливості дострокового звільнення не менше ніж 25 років. Остаточний вирок винесуть трохи пізніше.

Раніше APnews також повідомляв, у центрі Берліна близько 30 підлітків "дружно" зібралися, щоб побити один одного. Один з найбільш буйних напав на поліцейського, але той зумів відбитися від 13-річної дитини.

Новини партнерів

Британія отримає 10 мільйонів доз COVID-вакцини з Індії
У Донецькій області рятувальники вирізали з авто тіло загиблого після зіткнення з поїздом

Найпопулярніше за тиждень