У Кабміні хочуть послабити карантин в Україні через спад коронавірусу

У Кабміні хочуть послабити карантин в Україні через спад коронавірусу
Читать на русском

Епідемічна ситуація в Україні має стабілізуватися вже до березня.

Уряд України планує послабити карантинні обмеження у "помаранчевих" та "зелених" зонах у весняно-літній період. Про це APnews повідомляє з посиланням на Урядовий портал.

Доручення переглянути карантинні обмеження за рекомендаціями країн Євросоюзу Денис Шмигаль віддав 21 лютого у рамках селекторної наради. При необхідності прем'єр-міністр запропонував вносити зміни до тих вимог, які діятимуть після 31 березня у "помаранчевих" та "зелених" зонах з огляду на весняно-літній період.

"Ряд європейських країн уже послаблює карантинні заходи для туристичних поїздок. У березні, за прогнозами, ми вийдемо на стабілізацію епідемічної ситуації. Тому маємо зараз напрацювати нові рішення на весняно-літній період", - зазначив Шмигаль.

Також у рамках засідання представники МОЗ повідомили – вперше за останні чотири тижні кількість нових випадків коронавірусу склала менше 200 тисяч за тиждень. Зазначили у відомстві та скорочення кількості госпіталізацій. За минулий тиждень до лікарень потрапило 20 тисяч пацієнтів, що на 4 тисячі менше, ніж тижнем раніше.

"Вперше за шість тижнів кількість виписаних з лікарень перевищила кількість госпіталізованих. Це призводить до того, що кількість зайнятих ліжок із хворими на коронавірусну хворобу постійно зменшується", - заявив міністр Віктор Ляшко.

Раніше APnews наводив заяву глави МОЗ про те, що якщо темпи вакцинації будуть як у листопаді, то ця хвиля COVID може стати останньою.

Новини партнерів

У Луганській області внаслідок обстрілу вибухнула АЗС
З Радбезом ООН та Туреччиною: Кулеба запропонував новий формат переговорів щодо миру в Україні

Найпопулярніше за тиждень